Η Αστυνομία αγόρασε 632 οχήματα και μοτοσΙκλέτες διαφόρων τύπων την τελευταία 5ετία

Η Αστυνομία έχει αγοράσει 632 οχήματα και μοτοσικλέτες διαφόρων τύπων τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ για την τρέχουσα χρονιά ζητεί προσφορές για την αγορά άλλων 89 οχημάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην πρώτη γραμμή ως περιπολικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Στόχος της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι να αναβαθμιστεί ο στόλος της Δύναμης, αλλά και ο εξοπλισμός των μελών της, ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο στόχος για αντικατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων έχει καλυφθεί σε μεγάλο ποσοστό, αν συμπεριληφθεί και η αγορά των 89 επιπλέον οχημάτων κατά την τρέχουσα χρονιά. 

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ)  που εγείρει θέμα απόσυρσης των μεταποιημένων αστυνομικών περιπολικών και εκφράζει έντονη ανησυχία και προβληματισμό με αφορμή το νέο η περιστατικό πυρκαγιάς σε περιπολικό όχημα, το οποίο κινείτο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι η πυρκαγιά αφορούσε «μεμονωμένο περιστατικό" και πρόσθεσε πως κλήθηκε το αρμόδιο Τμήμα της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στο μέρος όπου βρίσκεται η μηχανή του οχήματος, το οποίο δεν είναι από τα αυτοκίνητα που είχαν τύχει μετατροπής για τοποθέτηση διαχωριστικού κάγκελου εντός του οχήματος και ο ισχυρισμός της ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ «απορρίπτεται».

«Δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί αυτοί και είναι καλό να δίδεται σωστή εικόνα προς τα έξω όσον αφορά αυτά τα θέματα», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι η τοποθέτηση διαχωριστικών εντός ορισμένων οχημάτων έγινε «μετά που διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις όταν τα μέλη μας μετέφεραν κρατούμενους δέχονταν επιθέσεις από αυτούς», ορισμένοι των οποίων ήταν από την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ή άλλων ουσιών.

«Ακριβώς, για την ασφάλεια των μελών μας προηγήθηκε και τοποθετήθηκαν αυτά τα διαχωριστικά τα οποία βρίσκονται σε μεμονωμένα οχήματα που έχουν περάσει από μηχανικό έλεγχο από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και άλλων ελέγχων και κλήθηκαν κατάλληλα», υπογράμμισε.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η Αστυνομία έχει αγοράσει 632 υπηρεσιακά οχήματα και μοτοσικλέτες διαφόρων τύπων (περιπολικά, βαν, οχήματα μεταφοράς κρατουμένων και άλλα), ενώ όσον αφορά την τρέχουσα χρονιά, όπως είπε, «έχουμε προχωρήσει σε προσφορές για άλλα 89 συν ή πλην υπηρεσιακά οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην πρώτη γραμμή ως περιπολικά».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η προκήρυξη διαγωνισμών έγινε την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη για την αγορά 89 οχημάτων πέραν των €3 εκ. και πρόσθεσε ότι ο ένας διαγωνισμός αφορά την προμήθεια 40 συν 5 οχήματα με κίνηση και τους τέσσερις τροχούς και ο δεύτερος την αγορά 40 συν 4 οχημάτων τύπου ESTATE.

Επιπλέον, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι η τακτική που ακολουθεί η Αστυνομία εδώ και κάποια χρόνια είναι όπως όλος ο εξοπλισμός που περιλαμβάνεται στα περιπολικά οχήματα, ακόμη και τα σήματα της Αστυνομίας που υπάρχουν στα οχήματα, έρχεται εργοστασιακά και «δεν γίνονται μετατροπές σε αυτά στην Κύπρο».

Ερωτηθείς για την ανανέωση των υπόλοιπων εξοπλισμών των μελών της Αστυνομίας, ο κ. Χρίστου είπε ότι κάθε χρόνο και σύμφωνα με τις πιστώσεις που παραχωρούνται στον προϋπολογισμό της Αστυνομίας αγοράζεται εξοπλισμός διαφόρων τύπων για κάλυψη των νέων αναγκών των διαφόρων υπηρεσιών της Αστυνομίας ή αντικατάσταση του υφιστάμενου». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χωρίς προοπτικές εκεχειρίας οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία-Επίπλαστη η συνοχή των Ευρωπαίων
Αναζητούνται 56 πρόσωπα για την επίθεση στο οίκημα της Ομόνοιας-«Ιδιοκτήτες οχημάτων οι συλληφθέντες»
Αποκαλύψεων συνέχεια για την 32χρονη Κύπρια στη Λάρισα-Αναζητείται 50χρονος που επισκεπτόταν το σπίτι της
Αυτή είναι η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Διασφαλίζεται μέχρι το τέλους του χρόνου η απρόσκοπτη ροή νερού στην Πάφο-Διαχειρίσιμη η κατάσταση
Απαντά στην Ελεγκτική το Τμήμα Δασών-«Με υπευθυνότητα εφαρμόζεται η νομοθεσία»
Τους ψάχνει η Αστυνομία για κλοπή από χρηματοκιβώτιο μηχανουργείου στη Λευκωσία (pics)
Έσβησε στην άσφαλτο η οδηγός που συγκρούστηκε με φορτηγό στη Λακατάμια-Συνελήφθη 28χρονος
Πράσινο Υπουργικού για το σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Απαντά στις επικρίσεις η Μιχαηλίδου
Η ειρήνη στην Ουκρανία φαίνεται να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο μετά το τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν