Σαλάτα με αγγούρι και άνηθο

Συνταγή για καλοκαιρινή απλή σαλάτα 

ΥΛΙΚΑ

  • 1000 γρ. αγγούρια, ξεφλουδισμένα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού (1/2 λεμόνι)
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κοφτό κ.γλ. σπιτική πάστα ζωμού
  • λαχανικών
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 45 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουερ, διαλυμένο σε 50
  • γρ. νερό
  • 2 κλωνάρια φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • (μόνο τα φύλλα) και λίγο ακόμα για το
  • γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε 1000 γρ. αγγούρια στη μέση κατά μήκος, αφαιρέστε τα σπόρια, κόψτε σε φέτες πάχους 1 εκ. και βάλτε στον κάδο.

Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, 20 γρ. χυμό λεμονιού, 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 1 κουταλάκι πάστα ζωμού λαχανικών, 1/2

κουταλάκι ζάχαρη, 45 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 1 κουταλάκι κορν φλάουερ διαλυμένο σε 50 γρ. νερό και βράστε 12 λεπτά/60°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 2

Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φύλλα από 2 κλωνάρια άνηθο και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 3

Μεταφέρετε σε ένα μπολ για σερβίρισμα και γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο προτού σερβίρετε.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι