Σαλάτα με αγγούρι και άνηθο
09:07 - 12 Μαΐου 2021
Συνταγή για καλοκαιρινή απλή σαλάτα
ΥΛΙΚΑ
- 1000 γρ. αγγούρια, ξεφλουδισμένα
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 20 γρ. χυμό λεμονιού (1/2 λεμόνι)
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κοφτό κ.γλ. σπιτική πάστα ζωμού
- λαχανικών
- 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
- 45 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
- 1 κ.γλ. κορν φλάουερ, διαλυμένο σε 50
- γρ. νερό
- 2 κλωνάρια φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- (μόνο τα φύλλα) και λίγο ακόμα για το
- γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε 1000 γρ. αγγούρια στη μέση κατά μήκος, αφαιρέστε τα σπόρια, κόψτε σε φέτες πάχους 1 εκ. και βάλτε στον κάδο.
Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, 20 γρ. χυμό λεμονιού, 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 1 κουταλάκι πάστα ζωμού λαχανικών, 1/2
κουταλάκι ζάχαρη, 45 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 1 κουταλάκι κορν φλάουερ διαλυμένο σε 50 γρ. νερό και βράστε 12 λεπτά/60°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 2
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φύλλα από 2 κλωνάρια άνηθο και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 3
Μεταφέρετε σε ένα μπολ για σερβίρισμα και γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο προτού σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές