Φόβοι Ιωάννου για πισωγύρισμα μετά τη φιέστα-«Δεν μας τιμούν οι εικόνες»

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του αλλά και την ανησυχία του ο υπουργός Υγείας, από τις χθεσινές εικόνες στο Ηλίας Πούλος, όπου μαζεύτηκαν πολλές χιλιάδες οπαδοί της Ομόνοιας για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα της ομάδας τους.

«Σίγουρα μπορούν να μας οδηγήσουν σε πισωγύρισμα, υπήρχε σαφής παράβαση του διατάγματος, δεν μας τιμούν οι χθεσινές εικόνες και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο μας», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα.

Όπως σημείωσε, οι χθεσινοβραδινές εικόνες ήταν πολύ λυπηρές και πιθανόν να έχουν επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα, αφού δεν αποκλείεται ανάμεσα σε αυτούς που συσσωρεύτηκαν στο προπονητικό κέντρο να υπήρχαν και θετικά κρούσματα.

«Εδώ και μήνες προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να συμμορφωθεί με τα μέτρα και να συνεργαστεί μαζί μας... Εδώ και μήνες μέσω διαταγμάτων υπάρχουν περιορισμοί κι όμως χθες είδαμε αυτές τις εικόνες χιλιάδων ατόμων, να συγκεντρώνονται στο προπονητικό κέντρο της Ομόνοιας χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς τίποτα», σημείωσε προσθέτοντας πως «δυστυχώς ήταν πολύ λυπηρές οι εικόνες που είδαμε χθες και πιθανόν να έχει και κάποια επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα».

Κληθείς να απαντήσει εάν θεωρεί πως θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων απάντηση «πιθανόν να έχουμε».

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπολογιστούν οι επιπτώσεις στην επιδημιολογική εικόνα.

«Αντιλαμβάνεστε ότι όταν μαζεύτηκαν τόσες χιλιάδες, έστω και με το χαμηλό ποσοστό θετικότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι δεδομένο πως θα κυκλοφορούσαν κάποιοι θετικοί μέσα σε αυτές τις χιλιάδες, άρα θα υπάρξει κάποια διασπορά. Τώρα πόση θα είναι δεν μπορούμε να ο γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θα υπάρξει κάποια επίπτωση στα επιδημιολογικά δεδομένα».

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι στην επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας η Ομόνοια ανέφερε ότι τυχόν άρνηση να παραβρεθούν 15% της χωρητικότητας του γηπέδου θα έφερνε 15-20 χιλιάδες κόσμου έξω από το ΓΣΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 9,6 εκατ. ευρώ
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Επαναφορά νομοσχεδίου για κέντρα αποκατάστασης στην αρχική του μορφή ζητά η ΚΥΣΟΑ
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων
Γ. Αντωνίου: «Η οδύνη και η ευγνωμοσύνη μας για τους 13 ήρωες του Μαρί θα είναι παντοτινή»
Έρχεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρας-Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»