Πολύσπορο ψωμί για toast
05:37 - 10 Μαΐου 2021
Μία γρήγορη και υγιεινή συνταγή για αφράτο πολύσπορο ψωμί για toast
ΥΛΙΚΑ
- 25 γρ. φυτικό βούτυρο και λίγο
- επιπλέον για βουτύρωμα
- 400 γρ. νερό
- 10 γρ. μαγιά
- 12 γρ. ζάχαρη
- 480 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 10 γρ. αλάτι
- 25 γρ. γάλα σε σκόνη
- 150 γρ. ανάμεικτοι σπόροι ( νιφάδες
- βρώμης, ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι),
- και λίγοι επιπλέον για γαρνίρισμα.
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
φόρμα για toast 30εκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Βουτυρώστε καλά μια φόρμα ψωμιού για toast (30εκ.) και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 400 γρ. νερό, 10 γρ. μαγιά, 12 γρ. ζάχαρη και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
Βήμα 3
Προσθέστε 480 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως, 200 γρ. αλεύρι φαρίνα, 10 γρ. αλάτι, 25 γρ. γάλα, 150 γρ. ανάμεικτους σπόρους, 25 γρ. βούτυρο και ζυμώστε 5 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στον κάδο.
Βήμα 4
Βάλτε λίγους ανάμεικτους σπόρους στον πάτο της φόρμας. Μεταφέρετε τη ζύμη στη φόρμα, αλείψτε από πάνω με ελάχιστο νερό και γαρνίρετε με ανάμεικτους σπόρους. Κλείστε τη φόρμα για toast και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Βήμα 5
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (190°C) για 35 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και βγάλτε το από τη φόρμα.
Συμβουλές
Ο λιναρόσπορος είναι καλά να μουλιάσει τουλάχιστον 15 λεπτά πριν στραγγίσει και χρησιμοποιηθεί.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές