Για πόσο καιρό θα είναι στην ζωή μας το safe pass

Στις ζωές μας μπαίνει από σήμερα το safe pass, το οποίο θα λειτουργήσει αρχικά σε έντυπη μορφή, μέχρι να ψηφιοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Καινοτομίας, Κυριάκο Κόκκινο που μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο, από σήμερα το 8998 αποτελεί παρελθόν και μάλλον δεν θα επανέλθει ξανά στην ζωή μας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο θα μείνει στη ζωή μας το safe pass ο κ. Κόκκινος σημείωσε ότι «είναι ένα ενδιάμεσο μεταβατικό στάδιο το οποίο θα μείνει στην ζωή μας για 6-8 εβδομάδες και μετά θα έρθει αυτό που ονομάζουμε Green pass, που είναι Πανευρωπαϊκό και θα έχει και διασυνοριακή ισχύ».

Όπως ξεκαθάρισε safe pass, είναι αποδεικτικό έγκυρο στοιχείο, το οποίο αποδεικνύει ότι ένας πολίτης έχει νοσήσει, έχει εμβολιστεί ή έχει υποβληθεί σε rapid test τις τελευταίες 72 ώρες. «Είμαστε στην διαδικασία να το δώσουμε και σε ηλεκτρονική μορφή. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει η εναλλακτική του χαρτιού, για τον κόσμο που δεν έχει έξυπνο κινητό».

Το safe pass όπως είπε δεν θα έχει την μορφή μιας κλασσικής εφαρμογής, αλλά θα μοιάζει περισσότερο με ένα boarding pass, το οποίο θα αποθηκεύεται στο wallet του κινητού μας και η αυθεντικότητά του θα διαπιστώνεται με τον σκανάρισμα ενός κωδικού QR.

Όσον αφορά sτο Green pass, με βάση τα χρονοδιάγραμμα της ΕΕ όπως δήλωσε ο κ. Κόκκινος, θα είναι στην ζωή μας τέλος του Ιουνίου, αρχές Ιουλίου. «Πάντοτε με επιφύλαξη φυσικά αναφέρουμε τα δεδομένα αυτά. Βασικά μας δίνουνε κάποια στοιχεία, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε ώστε να υπάρχει συμβατότητα διασυνοριακή, με όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης. Ολοκληρώνεται η παράδοση αυτών των στοιχείων στις χώρες μέσα στις επόμενες πέντε με δέκα ημέρες και η ανάπτυξη σε κάθε χώρα διαφέρει. Μετά την ανάπτυξη πρέπει να εγκριθεί κιόλας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Προσωρινή διακοπή συγκεκριμένων σχολικών δρομολογίων με λεωφορεία
Επηρεάζονται 6.000 μαθητές μετά την καθήλωση των λεωφορείων-Στο τραπέζι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Συγκέντρωση και πορεία συντεχνίας Ισότητα για χαμηλόμισθους
Αραιή σκόνη και βροχές τις επόμενες ημέρες-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που ίσως αποβούν μοιραία-Οι πέντε συστάσεις στους καταναλωτές
Στον πάγο η ζωντανή μετάδοση Επιτροπών της Βουλής-Yπέρ οι πολίτες, εφαρμόστηκε σε άλλες έντεκα χώρες
Το μέλλον των παιδιών πρέπει να είναι φάρος για συνεργασία και όχι πεδίο αντιπαράθεσης
Χτύπησαν κόκκινο τα ντεσιμπέλ σε Λεμεσό και Πάφο-Καταγγέλλουν τους Δήμους οι επιχειρήσεις
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 600,000 ευρώ
Καθηλώνονται πάνω από 500 λεωφορεία-Επηρεάζονται μαθητικές διαδρομές σε όλη την Κύπρο