Ανακοινώθηκαν άλλοι 60 θάνατοι και 1.904 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 1.904 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ καταγράφηκαν 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.904, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 363.904 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 48 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.456 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 60, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.089 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 732 (62.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.199 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 383 (ημερήσια μεταβολή +3.51%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 377 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2έως 106 έτη).

Δειτε Επισης

Στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης ο 59χρονος που συνελήφθη για κατασκοπεία
Σκότωσε, έκαψε και πέταξε σε κάδο γυναίκα στην Πολωνία-Μετά το έγκλημα πήγε διακοπές στην Ελλάδα
Μέλη συμμορίας παρίσταναν τους ενοικιαστές και άδειαζαν σπίτια
Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη-«Βγες έξω θα σε σκοτώσω»
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την τραγωδία στα Τέμπη-Ουρλιαχτά παιδιών, «πήρε φωτιά το τρένο»
Πώς έφτασαν οι Ελληνικές Αρχές μέσω Λιθουανίας στον 59χρονο «κατάσκοπο» -ελαιοχρωματιστή» στην Αλεξανδρούπολη
Τι «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις ως αίτιο θανάτου του Βασίλη Καλογήρου-Τα νέα δεδομένα
Για ένα... κόκκινο φανάρι ξυλοκόπησαν τον 36χρονο μπροστά στο παιδί του στη Θεσσαλονίκη
Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της 47χρονης στην Πάτρα-«Είδα το κεφάλι της κάτω από το φορτηγό»
Καθηγητής-αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της εισβολής των κουκουλοφόρων-«Δεν έχω ξαναδεί τόση βία»