Χορήγηση εμβολίου AstraZeneca σε πολίτες άνω των 30 ετών συστήνεται στην Ελλάδα

Σύσταση για χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 30 ετών, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της Ελλάδας, κατόπιν αξιολόγησης των πιο πρόσφατων δεδομένων για τα θρομβοεμβολικά επεισόδια που καταγράφηκαν σε εμβολιασθέντες με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Όπως αποφάσισε η επιτροπή, το πρόγραμμα εμβολιασμών στη χώρα θα συνεχιστεί κανονικά, με τη σύσταση το συγκεκριμένο εμβόλιο να χορηγείται στους πολίτες άνω των 30 ετών και οι δόσεις, οι οποίες δεν χορηγούνται λόγω ακυρώσεων, να δίνονται σε επαγγελματικές κατηγορίες πρώτης γραμμής.

Στα στοιχεία που ελήφθησαν υπόψη στην απόφαση της επιτροπής είναι και η πρόσφατη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), σύμφωνα με την οποία «οι εκδηλώσεις θρόμβωσης σε συνδυασμό με θρομβοπενία αποτελούν πολύ σπάνιες ενδεχόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca».

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Σωτήρης Τσιόδρας, σε πρόσφατες δηλώσεις του, υπήρξε καθησυχαστικός ως προς τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, υποστηρίζοντας ότι «η πιθανότητα θρόμβωσης σε σοβαρά περιστατικά COVID-19 φτάνει έως και 69%. Αντίθετα, η πιθανότητα εμφάνισης του τύπου θρομβώσεως με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι 0,001% στο χειρότερο σενάριο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ρίγος από τη δήλωση της Χαρίτας Μάντολες στο Ευρωκοινοβούλιο-«Οι κραυγές, οι φωνές είναι μέσα στα αυτιά μου δεν μπορώ να τις ξεχάσω»
Αυτός είναι ο 26χρονος Αζέρος «κατάσκοπος»-«Άριστα εκπαιδευμένος, τηρούσε όλους τους συνωμοτικούς κανόνες»
Πώς οι ΗΠΑ έβαλαν τις βάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν-Τι ήταν το «Atoms for Peace»
Δεν θέλει καμία επαφή με Χαν ο Τατάρ-«Εσωτερική ρύθμιση της ΕΕ, εμμονικός ο Χριστοδουλίδης»
Χάος για χιλιάδες επιβάτες που έχουν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο της Ντόχα
Χάρτης του Copernicus αποτυπώνει την καταστροφή από τη φωτιά στη Χίο-Οι περιοχές που έχουν καεί
Παρέδωσε από τις 3 Ιουνίου τα κλειδιά της Μητρόπολης ο Τυχικός-Ζητά ξανά την απόφαση της Συνόδου
Καταγγελίες για άλλες δύο υποθέσεις τραυματισμών από ΤΑΚΑΤΑ-Αξιολογεί τις αναφορές η Ερευνητική Επιτροπή
Συνολικά 101 άτομα έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από Ισραήλ μετά από αίτημα της Γαλλίας
Κατέρρευσε η εκεχειρία-Προειδοποιεί για αντίποινα το Ισραήλ, το Iράν διαψεύδει ότι εκτόξευσε πυραύλους