Σκύλος ιχνηλάτης παραχωρήθηκε στην Αστυνομία από τον Όμιλο Ιχνηλατών Κύπρου

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία, η οποία έχει ως στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Αστυνομίας, εγκαινιάστηκε σήμερα μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και του Ομίλου Ιχνηλατών Κύπρου. Με πρωτοβουλία του Ομίλου παραχωρήθηκε σήμερα στην Αστυνομία, ένας ιχνηλάτης σκύλος, για τις ανάγκες του Κλάδου Αστυνομικών Σκύλων.

Πρόκειται για καθαρόαιμο ιχνηλάτη της φυλής ARIEGOIES, γαλλικής προέλευσης, που ανήκει στην Ομάδα 6 της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας. Οι σκύλοι της Ομάδας αυτής, με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν να αξιοποιηθούν σε αστυνομικές επιχειρήσεις που αφορούν στον εντοπισμό ναρκωτικών, εκρηκτικών υλών και ελλειπόντων προσώπων. Σημειώνεται επίσης ότι οι σκύλοι της Ομάδας 6 χρησιμοποιούνται σε Αστυνομικές Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών και άλλων χωρών με επιτυχία.

Η παράδοση του σκύλου πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Κλάδου Αστυνομικών Σκύλων, από τον πρόεδρο του Ομίλου κ. Χάρη Αντωνίου, στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου.

Πρόθεση του Ομίλου Ιχνηλατών Κύπρου, είναι η συνέχιση της συνεργασίας αυτής με την δωρεάν παραχώρηση ιχνηλατών σκύλων, διαφορετικών φυλών, για ενίσχυση του Κλάδου Αστυνομικών Σκύλων.   

Από πλευράς του ο Αρχηγός Αστυνομίας, ευχαρίστησε τον Όμιλο Ιχνηλατών για την πρωτοβουλία του, σημειώνοντας πως η Αστυνομία προσβλέπει σε μια συνεχή και εποικοδομητική  συνεργασία.  

 

 

 

Δειτε Επισης

Καταδίωξη σκάφους με πυροβολισμούς ανοικτά του Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ένα πρόσωπο
Άδειασε την Αστυνομία το Δικαστήριο για τις συλλήψεις των επεισοδίων στη Λακατάμια-«Δεν υποστηρίζεται η μαρτυρία από τα γεγονότα»
Συνέχεια με δύο νέους μάρτυρες στη δίκη Αϊκούτ-Τα δύο οχήματα και η καφέ βαλίτσα με τεκμήρια
Στις 25,000 οι αναχωρήσεις μεταναστών από το 2023-Ελέχθηκαν 40,000 αιτήσεις ασύλου, οι πλείστες απορρίφθηκαν
«Όχι» Δικαστηρίου στο αίτημα για εκ νέου κλήτευση μάρτυρα στην υπόθεση Γιαννάκη
Πέντε εντάλματα σύλληψης για τα έγγραφα στην οικία δεσμοφύλακα
Η ανατρεπτική απόφαση του Εφετείου που διέταξε την αποφυλάκιση του δεσμοφύλακα-Ακύρωσε το πρωτόδικο Δικαστήριο
Ελεύθεροι οι δύο που συνελήφθησαν για την επίθεση στο οίκημα της Ομόνοιας-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας
Μαθητές κουκουλοφόροι πίσω από τη φωτιά στο σχολείο στη Λεμεσό-Έκαψαν ελαστικά και έριχναν κροτίδες
Για οικονομικές διαφορές και διαφωνία για γυναίκα τα μαχαιρώματα στο Παραλίμνι-Υπό τετραήμερη κράτηση ο 65χρονος