Τα ρίχνει στην ΕΕ για την γκάφα με Φον Ντερ Λάιεν ο Τσαβούσογλου-«Είμαστε φιλόξενοι»

Άδικες χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το περιστατικό που σημειώθηκε το Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα, με τη διευθέτηση των καθισμάτων κατά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία της ΕΕ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι υπεύθυνη είναι η ΕΕ.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του από το Κουβέιτ, Σέιχ Αχμάντ Νάσερ αλ-Μοχάμεντ αλ-Σαμπάμ, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι “υπήρξαν άδικες κατηγορίες για την Τουρκία. Η Τουρκία είναι ένα κράτος με βαθιές ρίζες και δεν φιλοξενεί επισκέπτες για πρώτη φορά. Το πρωτόκολλο που ακολουθείται είναι οι κανόνες του διεθνούς πρωτοκόλλου και της τουρκικής φιλοξενίας, πάντα. Η γνωστή παραδοσιακή σε όλον τον κόσμο τουρκική φιλοξενία. Και σε αυτήν την επίσκεψη εφαρμόστηκε το ίδιο. Σε κάθε συνάντηση, σε κάθε επίσκεψη, είτε πραγματοποιούμε εμείς επίσκεψη, είτε έρχονται επισκέπτες στην Τουρκία, αυτοί που ασχολούνται με το πρωτόκολλο συνομιλούν πριν από την επίσκεψη και συζητούν το θέμα της οργάνωσης. Σε αυτή τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο, ικανοποιήσαμε τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου της ΕΕ. Δηλαδή, η διάταξη των καθισμάτων ορίστηκε με βάση τις υποδείξεις της ΕΕ. Τελεία”.

“Τηρήθηκαν οι απαιτήσεις της πλευράς της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι η διάταξη του πού θα καθίσει ο καθένας έγινε σύμφωνα με τις προτάσεις τους. Οι υπηρεσίες πρωτοκόλλου μας συναντήθηκαν πριν από την επίσκεψη και οι απαιτήσεις τους εφαρμόστηκαν”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία-Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όλα τα φώτα στραμμένα στον Πούτιν
Πράσινο φως στο 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με «τρομοκρατική οργάνωση», μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου
Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»
Πήρε θέση το Κρεμλίνο για τις διαπραγματεύσεις-«Η ρωσική αποστολή θα βρίσκεται στην Τουρκία»
BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της
Επιμένει ο Ζελένσκι για την ανάγκη παρουσίας Τραμπ στην Τουρκία-«Θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Πούτιν»