Ξεκαθάρισε το ρόλο της στη Γενεύη η ΕΕ-Ζητά πλήρη εμπλοκή στις συνομιλίες

Όσο πιο γρήγορα η ΕΕ συμμετέχει πλήρως στις συνομιλίες για το Κυπριακό τόσο το καλύτερο, δήλωσε σήμερα η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν  και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Ναμπίλα Μασραλί, κληθείσα να σχολιάσει της στάση της Τουρκίας για το θέμα.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια εκπρόσωπος της ΕΥΕΔ και της Κομισιόν δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η "ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια που τόσο οι ηγέτες όσο και τα Ηνωμένα Έθνη θα βρουν πιο χρήσιμη. Το κυπριακό πρόβλημα είναι σαφώς πρόβλημα της ΕΕ: ​​Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ένωσης, τώρα και μετά την επανένωση, η περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο συνδέεται στενά με μια λύση στο Κυπριακό".

"Μια μελλοντική διευθέτηση πρέπει ιδίως να συμμορφώνεται με το κεκτημένο και τις διασφαλίσεις της ΕΕ, την ακεραιότητα και τις ευθύνες και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων της ΕΕ", τόνισε.

"Η ΕΕ είναι παρατηρητής της επίσημης Διάσκεψης για την Κύπρο. Για τους προαναφερθέντες λόγους, όσο πιο γρήγορα η ΕΕ συμμετέχει πλήρως στις ανανεωμένες συνομιλίες για διευθέτηση, τόσο το καλύτερο", επεσήμανε.

Κληθείσα να σχολιάσει περαιτέρω μια πιθανή πρόσκληση από τα ΗΕ για τη διάσκεψη, η εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ  σημείωσε ότι "οι προσκλήσεις στη συνάντηση της Γενεύης εκδίδονται από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Η ΕΕ είναι παρατηρητής στην επίσημη Διάσκεψη για την Κύπρο. Η ΕΕ έχει Αντιπροσωπεία στη Γενεύη, έτσι εκ των πραγμάτων είμαστε στη Γενεύη."

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ