Μήλον της Έριδος το πρώην κτίριο της ΣΠΕ για τους Δήμους Κ. Πολεμιδιών και Αμμοχώστου

Την ώρα που δημοτικές αρχές και κάτοικοι των Κάτω Πολεμιδιών προετοιμάζονται για την απογευματινή πανδημοτική διαμαρτυρία τους, ζητώντας ακύρωση της απόφασης του Υπουργικού, για παραχώρηση του πρώην κτιρίου της ΣΠΕ Πολεμιδιών στον Δήμο Αμμοχώστου, ο κατεχόμενος Δήμος δηλώνει έτοιμος να μεταστεγαστεί σε αυτό.

Οι Δήμαρχοι Κ.Πολεμιδιών και Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασίου και Σίμος Ιωάννου, ξεκαθάρισαν στο ΚΥΠΕ πως δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ των Δήμων και ότι η λύση πρέπει να βρεθεί από το αρμόδιο Υπουργείο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου υπογράμμισε ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών, όταν προτάθηκε το συγκεκριμένο κτίριο, πως δεν το διεκδικούσε κανένας άλλος Δήμος ή φορέας.

Μετά από τρεις άλλες προτάσεις που τελικά βρήκαν την άρνηση άλλων Δήμων και φορέων για μεταστέγαση του Δημαρχείου, είπε ο κ. Ιωάννου, οι δημοτικές Αρχές της Αμμοχώστου θεώρησαν ως κατάλληλο το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών, «το οποίο είναι κοντά στους πρόσφυγες μας, αφού περίπου 6.000 Αμμοχωστιανοί διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή των Πολεμιδιών».

«Εμείς δεν πήγαμε κρυφά να πιάσουμε το κτίριο, αλλά είχαμε διαβεβαιώσεις πως μπορούσαν να μας το δώσουν, αν το θεωρούσαμε κατάλληλο και ότι κανένας άλλος δεν το διεκδικούσε», είπε ο Σίμος Ιωάννου, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Κ. Πολεμιδιών θα πρέπει να βρει τη λύση στο αρμόδιο Υπουργείο.

Εάν βρεθεί άλλο κτίριο, που κριθεί κατάλληλο, τότε ο Δήμος Αμμοχώστου δεν θα έχει πρόβλημα να μεταστεγαστεί σε αυτό, είπε, και επέκρινε προτάσεις που ακούστηκαν για συγκεκριμένο χώρο, στην περιοχή Μονοβόλικου.

«Δεν μπορεί να μας καθορίζει ο οποιοσδήποτε, να πάμε σε μια τρύπα στον Μονοβόλικο. Ο Δήμος Αμμοχώστου είχε Καλλιμάρμαρο Μέγαρο, όταν δεν είχε κανένας Δήμος στην Κύπρο και είμαστε ένας Δήμος με μια υπόληψη, μια εμβέλεια, μια ιστορία», συμπλήρωσε.

Αν το κράτος θέλει να δώσει στον Δήμο Κ.Πολεμιδιών το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών, τότε να βρει πρώτα κατάλληλο κτίριο για το νέο Δημαρχείο Αμμοχώστου, δήλωσε ο κ.Ιωάννου, υποδεικνύοντας ότι το υφιστάμενο ενοικιαζόμενο κτίριο, στη λεωφόρο Μακαρίου Γ’, στο Δήμο Λεμεσού, είναι παλιό και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Ανέφερε δε ότι το κονδύλι για την ανακαίνιση του χώρου έχει ήδη εγκριθεί και ο ίδιος αναμένει ότι, εντός μιας εβδομάδας, θα ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες.

Το θέμα δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις και δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιδικία με κανέναν,  υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Αμμοχωστιανοί.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών, Νίκος Αναστασίου είπε πως, «σε καμία περίπτωση δεν θέλω και δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση με τους συναδέλφους στο Δήμο Αμμοχώστου», υπενθυμίζοντας τους χιλιάδες Αμμοχωστιανούς που διαμένουν στα Κ. Πολεμίδια.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο κτίριο έχει ιστορική σημασία, βρίσκεται στον πυρήνα του Δήμου και προσφέρεται για νέο δημοτικό μέγαρο, αφού το υφιστάμενο είναι επίσης παλιό και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

«Εμείς έχουμε 40 υπαλλήλους και δεν έχουμε χώρο πού να τους βάλουμε, ενώ ο Δήμος Αμμοχώστου έχει τέσσερις υπαλλήλους», είπε ο κ. Αναστασίου και σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά άλλα κτίρια στο Δήμο Κ. Πολεμιδιών που μπορούν να δοθούν στο Δήμο Αμμοχώστου».

Χθες πραγματοποίησαν αυθόρμητη στάση εργασίας οι υπάλληλοι του Δήμου Κ. Πολεμιδιών ζητώντας την ανάκληση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο Αμμοχώστου, ενώ σήμερα το απόγευμα, στις 18:00, πραγματοποιείται πανδημοτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 600,000 ευρώ
Καθηλώνονται πάνω από 500 λεωφορεία-Επηρεάζονται μαθητικές διαδρομές σε όλη την Κύπρο
Νέα σύσκεψη για τα λεωφορεία-Οι συστάσεις του Υπ. Μεταφορών προς το κοινό
«Τα παιδιά της Παλαιστίνης και του Ισραήλ αξίζουν καλύτερες μέρες»-Φώναξαν υπέρ της ειρήνης στη Λευκωσία (pics)
Έξαλλοι οι γονείς για τα ακατάλληλα μαθητικά λεωφορεία-«Κινητές βόμβες»
ΒΙΝΤΕΟ: Άρχισε η πορεία Ειρήνης στο κέντρο της Λευκωσίας-«Για τα παιδιά όλου του κόσμου»
ΒΙΝΤΕΟ: Έσβησε τα 100 κεράκια η γηραιότερη εγκλωβισμένη του Κορμακίτη
Έξω από το Προεδρικό η ΚΥΣΟΑ, διαμαρτύρεται για απουσία διαβούλευσης-Κάνει λόγο για ρατσισμό
Βγαίνουν έξω από το Προεδρικό οι χαμηλόμισθοι-Καλεί σε μαζική κινητοποίηση η ΙΣΟΤΗΤΑ
Κουνά το δάκτυλο στο κράτος για τα άτομα με αναπηρίες η Λοττίδη-«Παρωχημένες πρακτικές»