«Όχι» από το Ανώτατο Δικαστήριο στον Τραμπ για αποκλεισμό των επικριτών στον λογαριασμό του στο Twitter

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έβαλε τέλος στη δικαστική διαμάχη που αφορούσε την προσπάθεια του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποκλείσει τους επικριτές του από τον «παγωμένο», πλέον, λογαριασμό του στο Twitter.

Οι δικαστές έκριναν ότι δεν υφίστανται πρακτικά ζήτημα για να το εξετάσουν και απέρριψαν την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, το οποίο θεωρούσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

Ο πρώην πρόεδρος είχε ασκήσει έφεση αφού το Εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι παραβίασε την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος, αποκλείοντας τους επικριτές του από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, μετά τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Δεδομένου ότι ο Τραμπ δεν είναι πλέον πρόεδρος, οι δικαστές αρνήθηκαν να ακούσουν τα επιχειρήματα των δύο πλευρών.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάναςχρησιμοποιούσε συστηματικά το Twitter για να προωθήσει την πολιτική ατζέντα του και να επιτεθεί στους αντιπάλους του.

Το Twitter τον απέκλεισε από την πλατφόρμα λίγες ημέρες αφότου πλήθος υποστηρικτών του επιτέθηκε στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ανεξάρτητους ποινικούς κατήγορους ζητά από Εισαγγελέα η οικογένεια του Θανάση-Δείχνει τις νέες μαρτυρίες και τα ποινικά Σταυριανού
Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε πέτρινος τοίχος στη Γαλλία
Ο ισραηλινός στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο Ράμα εξασφαλίζει πλειοψηφία στις εκλογές της Αλβανίας-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα ο Μπερίσα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε σχέδιο άρσης των κυρώσεων κατά της Συρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τραμπ «αποκοιμήθηκε» σε πολυθρόνα κατά την επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία
ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη