Μαγειρίτσα με μανιτάρια
05:26 - 30 Απριλίου 2021
Η μαγειρίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας για τις ημέρες του Πάσχα. Μπορείτε να επιλέξετε την παραδοσιακή μαγειρίτσα ή την εναλλακτική με μανιτάρια που μπορείτε να την απολαύσετε ακόμη και τις μέρες της νηστείας.
ΥΛΙΚΑ
- 45 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές
- ροδέλες (8)
- 5 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο (2
- κ.σ.)
- 15 γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (1
- δέσμη) και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
- 20 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. αποξηραμμένα μανιτάρια, σε φέτες,
- μουσκεμμένα σε νερό για 10 λεπτά και
- στραγγισμένα
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
- 20 γρ. αλεύρι
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
- 1000 γρ. νερό
- 150 γρ. ρύζι καρολίνα
- 3 αυγά
- 100 γρ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- σουπιέρα
- κουτάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 45 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες, 5 γρ. ψιλοκομμένο άνηθο, 15 γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, 20 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 20 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 2
Προσθέστε 10 γρ. μουσκεμένα και στραγγισμένα αποξηραμένα μανιτάρια σε φέτες και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 3
Προσθέστε 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες, 20 γρ. αλεύρι και σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 4
Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, 1000 γρ. νερό, 150 γρ. ρύζι καρολίνα και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Βεβαιωθείτε έχει μισο-ψηθεί πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Βήμα 5
Μεταφέρετε σε μια σουπιέρα και ξεπλύνετε τον κάδο με κρύο νερό για να κρυώσει. Βάλτε στον κάδο 3 αυγά και χτυπήστε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
Βήμα 6
Στη συνέχεια, ρυθμίστε 1 λεπτό/ταχύτητα 3 προσθέτοντας λίγο[1]λίγο το χυμό λεμονιού από το άνοιγμα της μεζούρας.
Βήμα 7
Φέρτε τη σουπιέρα κοντά στον κάδο, αφαιρέστε τη μεζούρα και ρυθμίστε 1 λεπτό 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2.5 προσθέτοντας με μια κουτάλα λίγο-λίγο όλο το ζωμό από τη σουπιέρα στον κάδο από το άνοιγμα της μεζούρας.
Βήμα 8
Μεταφέρετε το μείγμα του κάδου στη σουπιέρα, αλατοπιπερώστε με 1 κουταλάκι αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι, ανακατέψτε καλά και γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο προτού σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές