Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Η μαγειρίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας για τις ημέρες του Πάσχα. Μπορείτε να επιλέξετε την παραδοσιακή μαγειρίτσα ή την εναλλακτική με μανιτάρια που μπορείτε να την απολαύσετε ακόμη και τις μέρες της νηστείας.

ΥΛΙΚΑ

  • 45 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές
  • ροδέλες (8)
  • 5 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο (2
  • κ.σ.)
  • 15 γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (1
  • δέσμη) και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 20 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. αποξηραμμένα μανιτάρια, σε φέτες,
  • μουσκεμμένα σε νερό για 10 λεπτά και
  • στραγγισμένα
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
  • 1000 γρ. νερό
  • 150 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
  • σουπιέρα
  • κουτάλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 45 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες, 5 γρ. ψιλοκομμένο άνηθο, 15 γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, 20 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 20 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 2
Προσθέστε 10 γρ. μουσκεμένα και στραγγισμένα αποξηραμένα μανιτάρια σε φέτες και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 3
Προσθέστε 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες, 20 γρ. αλεύρι και σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 4
Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, 1000 γρ. νερό, 150 γρ. ρύζι καρολίνα και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Βεβαιωθείτε έχει μισο-ψηθεί πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 5
Μεταφέρετε σε μια σουπιέρα και ξεπλύνετε τον κάδο με κρύο νερό για να κρυώσει. Βάλτε στον κάδο 3 αυγά και χτυπήστε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 6
Στη συνέχεια, ρυθμίστε 1 λεπτό/ταχύτητα 3 προσθέτοντας λίγο[1]λίγο το χυμό λεμονιού από το άνοιγμα της μεζούρας.

Βήμα 7
Φέρτε τη σουπιέρα κοντά στον κάδο, αφαιρέστε τη μεζούρα και ρυθμίστε 1 λεπτό 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2.5 προσθέτοντας με μια κουτάλα λίγο-λίγο όλο το ζωμό από τη σουπιέρα στον κάδο από το άνοιγμα της μεζούρας.

Βήμα 8
Μεταφέρετε το μείγμα του κάδου στη σουπιέρα, αλατοπιπερώστε με 1 κουταλάκι αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι, ανακατέψτε καλά και γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο προτού σερβίρετε.

 

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι