Ερντογάν με θράσος χιλίων πιθήκων-«Οι Ελληνοκύπριοι είναι ανέντιμοι»

Επίθεση άνευ προηγουμένου εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά των Ελληνοκυπρίων, με αφορμή τα αποτελέσματα της άτυπης πενταμερής. Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Αντόνιο Γκουτέρες, μετά την τελευταία Ολομέλεια, ο Τούρκος Πρόεδρος σε μια από τις γνωστές εξάρσεις μίσους του, επιτέθηκε στους Ελληνοκύπριους.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τους Ε/κ πως ποτέ δεν συμπεριφέρθηκαν έντιμα και πως ο ίδιος δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη και να πιστεύει όσα λένε. Στις συζητήσεις για το Κυπριακό που έγιναν στην Πενταμερή της Γενεύης αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν εμπιστεύομαι ούτε πιστεύω τους Ελληνοκυπρίους. Ποτέ δεν συμπεριφέρθηκαν έντιμα», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα-Τα νέα δεδομένα στο Κυπριακό 

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν πρόκειται να γίνει οτιδήποτε, λόγω της, ανεντιμότητας, όπως είπε των Ελληνοκυπρίων. «Τώρα οι συνομιλίες πήγαν πίσω και θα διεξαχθούν σε 2-3 μήνες αλλά και πάλι δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα, γιατί δεν είναι έντιμοι».

Ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι η Ε/κ και στη σύνοδο στο Μπούργκενστοκ «είχαν πει ψέματα, είχαν εξαπατήσει και δεν σεβάστηκαν ούτε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος». Και, συνέχισε, «ενώ ο "βορράς" είχε πει κατά 65% ναι ο "νότος" αντίθετα είχε πει στο ίδιο ποσοστό όχι. "Αυτοί είναι ψεύτες. Δεν είναι ειλικρινείς. Τώρα κάνουν το ίδιο. Τις προάλλες γνωρίζετε, έγιναν κάποιες διαπραγματεύσεις με τον ΥΠΕΞ μας, ήρθαν πάλι και λένε διαφορετικά πράγματα», ισχυρίστηκε περαιτέρω.

Εξάλλου χθες μέσα σε πανηγυρικό κλίμα επέστρεψε «θριαμβευτής», όπως ο ίδιος θέλει να εμφανίζεται από τη Γενεύη ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Μετά την άφιξη του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμβου έκανε λόγο για ιστορικό βήμα. Ο Τατάρ, επανέλαβε τα γνωστά, πως μια δίκαιη, διαρκής συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ισότιμο καθεστώς των μερών, με αναγνώριση της «κυριαρχικής ισότητας» και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των δύο πλευρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποτυχία με προοπτική ελπίδας σε μαύρο φόντο για το Κυπριακό

Ανέφερε εξάλλου ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες γνώριζε τις απόψεις του, όταν προσκάλεσε τα μέρη στην άτυπη συνάντηση, στη Γενεύη. Είπε ακόμη ότι προσπαθεί να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/κ και να αγωνιστεί για το μέλλον τους στο νησί. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τατάρ είπε ότι η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ μπορεί να έρθει για να έχει κάποιες επαφές και να διερευνήσει εάν υπάρχει κοινό έδαφος και πρόσθεσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα υποχωρήσει από τις θέσεις της.

Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι έως ότου εξευρεθεί κοινό έδαφος, δεν μπορεί να γίνει νέα συνάντηση, ενώ ανέφερε ότι σε μερικούς μήνες «όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν». «Εάν η διεθνής κοινότητα, οι εγγυήτριες χώρες θέλουν συμφωνία, θα πρέπει να λάβουν υπόψη αυτά που λέμε» είπε και πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει «να επιβεβαιώσει την ισότητά μας». Ανέφερε τέλος ότι το ψευδοκράτος έχει εναλλακτικές λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα