Έβαλε στο... μάτι το αεροδρόμιο Λάρνακας ο Τούρκος χάκερ μετά την «επίθεση» στο Υπ. Άμυνας

Κυβερνοεπίθεση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα δέχθηκε η Κύπρος από τον Τούρκο χάκερ ο οποίος αυτή την φορά έβαλε στόχο τα ηλεκτρονικά συστήματα (servers) του αεροδρομίου Λάρνακας, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Hermes Airports, μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του να εισέλθει στα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την τελευταία εβδομάδα Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, αρμόδια πηγή από την διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι «έγινε μια προσπάθεια hacking (απόπειρα πειρατείας) σε δευτερεύοντα συστήματα του αεροδρομίου Λάρνακας», σημειώνοντας ότι η επίθεση επιβεβαιώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τούρκος χάκερ επιχείρησε να εισβάλει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας

«Μόλις έγινε αντιληπτό από την αρμόδια υπηρεσία, απομονώθηκε ο server από τα υπόλοιπα συστήματα λειτουργίας του αεροδρομίου και ενημερώθηκε η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας και η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου», πρόσθεσε.

Η ίδια πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «το όλο γεγονός διερευνάται» και τόνισε πως «δεν επηρεάστηκαν οποιαδήποτε ζωτικής σημασίας συστήματα του αεροδρομίου ή συστήματα που επηρεάζουν την επιχειρησιακή δυνατότητα του αερολιμένα».  

Όσον αφορά την επίθεση του Τούρκου χάκερ κατά του Υπουργείου Άμυνας, όπως είχε δηλώσει τότε πηγή του Υπουργείου στο ΚΥΠΕ, «η προσπάθεια επίθεσης ανακόπηκε επιτυχώς και δεν προκλήθηκε οποιαδήποτε βλάβη στη λειτουργία της ιστοσελίδας».

Επίσης, η ίδια πηγή είχε διαβεβαιώσει ότι «το Υπουργείο Άμυνας λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας για πρόληψη και αντιμετώπιση παρόμοιων ενεργειών».

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω χάκερ είχε επιχειρήσει να πλήξει και την ιστοσελίδα υποστήριξης του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην έξοδο της Μοσφιλωτής
Ικανοποίηση Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας