Στις 27 οι υποθέσεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις-Καταχωρήθηκαν οι 14 στο Δικαστήριο

Η διερεύνηση των υποθέσεων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις συνεχίζεται από το ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας με γοργούς ρυθμούς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Λοχίας Ελένη Κωνσταντίνου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Κωνσταντίνου είπε ότι συνολικά 27 υποθέσεις διερευνήθηκαν ή διερευνώνται από την ειδική ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας, από τις οποίες 14 έχουν καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση, οκτώ βρίσκονται υπό διερεύνηση, εκ των οποίων η μία αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες όσον αφορά στον παραπέρα χειρισμό της.

«Οι υπόλοιπες διερευνώνται και εξακολουθούμε να συλλέγουμε μαρτυρίες και να λαμβάνονται καταθέσεις. Κάποιες από αυτές τις υποθέσεις, που είναι υπό διερεύνηση βρίσκονται προς το τέλος τους και αναμένεται να γίνει καταχώρησή τους. Άλλες πέντε υποθέσεις βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα και το κοινό καλείται να έχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και στους χειρισμούς που γίνονται και καλείται σε περίπτωση που περιπέσει στην αντίληψη του οτιδήποτε σχετικά με τέτοιες σοβαρές υποθέσεις να ενημερώνει την Αστυνομία άμεσα και να προβαίνει σε καταγγελίες, «οι οποίες, τονίζουμε ξανά ότι διερευνώνται με κάθε εμπιστευτικότητα και τυγχάνουν εμπιστευτικού χειρισμού από την ανακριτική ομάδα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κατηγορήθηκε γραπτώς ύποπτη για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής το 2024
Βολές από δικηγόρο της αστυνομικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατά Αρχηγού και Λαμπριανίδου για διαρροές-Ρίχνει το γάντι σε Αγγελίδη για χειρισμούς
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα δίπλα από δρόμο στο Τσέρι-Στο σημείο Πυροσβεστική και Αστυνομία (pics)
Ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τις ερωτικές περιπτύξεις-Σε εξέλιξη η ποινική, άρχισε έρευνα για τη διαρροή
Αποζημιώθηκε η αστυνομικός για την επίθεση στην Αγία Νάπα-Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή στη μια
Παρίσταναν τους γιατρούς και ζητούσαν λεφτά από ηλικιωμένες για επεμβάσεις στα παιδιά τους-Στο κελί δύο πρόσωπα
Συζήτησαν για μετακίνηση οπαδών Αρναούτης και Λοϊζίδης-Συστήνεται κοινή Επιτροπή
Ξεπέρασαν τις 2.000 οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το 2017-Πάνω από 900 την τελευταία τριετία
Πέντε συλλήψεις στη Λάρνακα-Εντοπίστηκαν μαχαίρι, ναρκωτικά και ασημένιες αλυσίδες χειρός
Φωτιά σε παλιά αντικείμενα σε ακατοίκητη πολυκατοικία στην Πάφο