Κρύφτηκε σε βαλίτσα για να ταξιδέψει από Μυτιλήνη στον Πειραιά

Χίλιους και έναν τρόπους βρίσκουν οι παράνομοι μετανάστες προκειμένου να περάσουν από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα. Από τις πιο ευφάνταστες προσπάθειες ήταν εκείνη ενός Αφγανού υπηκόου ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει με το πλοίο της γραμμής, το «Διαγόρας» από τη Μυτιλήνη με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Ο νεαρός κρύφτηκε μέσα σε… βαλίτσα την οποία μετέφερε ομοεθνής του ο οποίος μαζί με άλλα 24 άτομα είχαν τα νόμιμα έγγραφα για να τα ταξιδέψουν προς την ενδοχώρα. Οι Αφγανοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το.. «τσούρμο» και να βάλουν τον φίλο τους στο πλοίο.

Όμως με το έμπειρο μάτι τους οι Λιμενικοί που βρίσκονταν στον καταπέλτη και ήλεγχαν την επιβίβαση στο πλοίο, κατάλαβαν ότι η βαλίτσα παρά ήταν βαριά. Και μόλις την άνοιξαν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αφγανό μετανάστη. Όπως επεσήμαναν κύκλοι του Λιμενικού στο protothema.gr έχουν γίνει δύο ακόμη απόπειρες με τη μέθοδο βαλίτσα στο παρελθόν χωρίς να τελεσφορήσουν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια-Παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια, απομακρύνθηκαν πολίτες (pics)
Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά στην Ελλάδα-Έγιναν στάχτη σπίτια, μάχη για πλήρη έλεγχο
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια-Καίγονται σπίτια, εκκενώσει και απεγκλωβισμοί κατοίκων
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα χωρίς εκπτώσεις
Νεκρός ο επτάχρονος που αγνοούνταν κοντά στο Φαρμακονήσι
Βουβός πόνος στην κηδεία της 51χρονης που δολοφονήθηκε από τον κουμπάρο της στην Ελλάδα
Σε εγρήγορση η Αθήνα για την υπογραφή τουρκολιβυκού μνημονίου για γεωολογική μελέτη
Τον μαχαίρωσαν, τον ξυλοκόπησαν και έβαλαν τον σκύλο να τον δαγκώσει-Καταδικάστηκαν νεαροί στην Ελλάδα
Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη Χίο-Η φωτιά κατέβαινε στη θάλασσα
Εδώ θα κάνουν έρευνες Λιβύη και Τουρκία-Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση κυριαρχικών της δικαιωμάτων