Αναζητεί στοιχεία για έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης για το κορωνοπάρτι η Αστυνομία

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου συνεχίζει  τις έρευνες για τον εντοπισμό όλων των νεαρών που συμμετείχαν σε πάρτι στην Ίνεια  και που επιτέθηκαν και κτύπησαν όργανα της τάξης. Για την υπόθεση τελούν υπό πενθήμερη κράτηση τέσσερα πρόσωπα, ηλικίας 27, 26, 25 και 47 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κραυγή απόγνωσης από αστυνομικούς για την επίθεση σε μέλη τους-«Οδηγούμαστε σε τέλμα»

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η υπόθεση  αφορά παράνομη συνάθροιση, οχλαγωγία, επίθεση και πρόκληση βαριάς και πραγματικής σωματικής βλάβης, παρεμπόδιση μελών της Αστυνομίας κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, κοινής επίθεσης, δημόσιας εξύβρισης, απειλής, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς και για αδικήματα που αφορούσαν τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο. Η Αστυνομία προς το παρόν στάδιο δεν έχει πλήρη στοιχεία για να προχωρήσει σε νέα εντάλματα σύλληψης. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία και με βάση τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία, ότι σε κοινό προαύλιο τριών οικιών σε περιοχή της Πάφου διεξαγόταν πάρτι με μεγάλο αριθμό ατόμων, περίπολα της Αστυνομίας, αποτελούμενα από δύο μέλη της Αστυνομίας, ένα μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα στέλεχος της Εθνικής Φρουράς, μετέβησαν στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΡΕ ΕΔΩ: Τέσσερις συλλήψεις για την επίθεση σε αστυνομικούς που πήγαν να διαλύσουν το κορωνοπάρτι

Κατά την άφιξη τους στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι 20 – 25 πρόσωπα διασκέδαζαν και αφού εντοπίστηκε η ιδιοκτήτρια των οικιών, της έγιναν συστάσεις για άμεση συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα και αποχώρηση των παρευρισκομένων. 

Ακολούθως, μετά την πάροδο μισής ώρας περίπου, τα περίπολα κλήθηκαν εκ νέου για να μεταβούν στο εν λόγω σημείο, αφού σύμφωνα με τη σχετική πληροφόρηση το πάρτι συνεχιζόταν. 

Κατά την άφιξη τους στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι παρέμειναν εκεί 47χρονη, καθώς και άλλα επτά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να επιτέθηκαν εναντίον των μελών των περιπόλων, να τους κτύπησαν, να τους εξύβρισαν και να τους απείλησαν. 

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τα δύο μέλη της Αστυνομίας και το μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και πήραν εξιτήριο.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας αστυφύλακας υπέστη κάταγμα αριστερού ώμου, ο δεύτερος αστυφύλακας υπέστη κάκωση κάτω χείλους, εκχύμωση τραχηλικής χώρας και εκχύμωση περιοφθαλμικής και το μέλος της Π.Υ. υπέστη εκδορά και εκχύμωση στο αριστερό βλέφαρο.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις, ενώ οι τέσσερις ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησής τους για πέντε μέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Είμαι ζωντανός, έτοιμος να θυσιαστώ»-Ανατροπή με στενό σύμβουλο του Χαμενεΐ που είχαν κηρύξει νεκρό οι Ισραηλινοί
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της
Συνεχίστηκε η αντεξέταση της Γερμανίδας που συνελήφθη για σφετερισμό-Αναφέρθηκε στη συζήτηση της με τον Γεάδη
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
«Η κρίση Ισραήλ-Ιράν είναι σύμπτωμα ενός αποτυχημένου, ηγεμονικού και στρατιωτικοποιημένου διπλωματικού πλαισίου»
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Διερευνάται και δεύτερη υπόθεση βομβιστικής επίθεσης εναντίον των ανηλίκων στη Λεμεσό
Πρόσταγμα Στεφάνου για πολιτική αντεπίθεση της Αριστεράς-«Είμαστε κόμμα ανανεωμένο, μαχητικό και ισχυρό»
ΒΙΝΤΕΟ: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές προκάλεσαν ζημιές σε πολεμικά αεροπλάνα με προορισμό το Ακρωτήρι
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ