Κάλεσε τον Πρόεδρο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για επανέναρξη διαπραγματεύσεων ο Άντρος

Κύριος στόχος της πενταμερούς πρέπει να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων το συντομότερο, είπε το Σάββατο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ενώ δήλωσε ότι οι αντιφατικές και αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας ανέβασαν την ανησυχία του στο κόκκινο.

Σε δήλωση του είπε ότι με βάση την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις γενικές αρχές που θα διέπουν την εισηγητική του ομιλία στην πενταμερή συνάντηση στη Γενεύη  δεν μπορεί να εκφέρει άποψη το κόμμα του, καθώς για να μπορούσε να διατυπώσει συγκεκριμένη άποψη θα έπρεπε να είχε την ομιλία του και ως εκ τούτου «δεν μπορούσαμε να πούμε οτιδήποτε το συγκεκριμένο». Συνεχίζοντας  ο κ. Κυπριανού είπε πως αναφέραμε τους στόχους που κατά την άποψη μας θα πρέπει να καθορίσει η ε/κ πλευρά μεταβαίνοντας στη Γενεύη.

Είπε ακολούθως πως ο πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για επανέναρξη διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι κυρίως σε αυτόν το στόχο θα πρέπει να στοχεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πως δηλαδή θα διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό με στόχο να φτάσουμε στην ποθούμενη λύση.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως ο δεύτερος στόχος, αν δεν καταστεί εφικτός ο πρώτος, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος ότι οι ευθύνες για το τυχόν ναυάγιο να βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο την τουρκική πλευρά, επειδή μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας στη συνέχεια. Αλίμονο αν επιρριφθούν και στη δική μας πλευρά ευθύνες για ναυάγιο που πιθανόν να προκύψει, συνέχισε αναφέροντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι η Τουρκία να προχωρά ανενόχλητη με νέες προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε νέα τετελεσμένα στο Βαρώσι, ενδεχομένως και αλλού, με αποτέλεσμα η ζημιά να είναι τεράστια και να σκοτωθεί η κάθε προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και επανένωσης της πατρίδας μας.

Ευχήθηκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη καλή επιτυχία και δήλωσε ότι μεταβαίνει στη Γενεύη με στόχο να συμβάλει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα αξιοποιήσει την εκεί παρουσία του ή όχι. Είπε τέλος πως θα κρίνουμε τα πάντα από το αποτέλεσμα το οποίο θα προκύψει από τη συνάντηση στη Γενεύη.

Δειτε Επισης

Καταπέλτης η Εισαγγελέας για το θάνατο του Αντώνη Καρυώτης-Ζητά την ενοχή των κατηγορουμένων
Ηλεκτρικές συσκευές που δεν τηρούν πρότυπα ασφάλειας στην αγορά-Καταγγελίες για ελλιπή έλεγχο
«Λαϊκισμός» η απάντηση Κεραυνού στις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για πολλαπλές συντάξεις
Ποιος και γιατί το ερώτημα πλέον πίσω από την πληροφορία περί ύποπτου τρομοκράτη-Έρευνες μέσω Ιντερπόλ
Άλλοι δεκατέσσερις παράτυποι αλλοδαποί επαναπατρίστηκαν-Πόσοι αποχώρησαν από την αρχή του χρόνου
Επιμένει η οικογένεια του Βασίλη Καλογήρου, δολοφονία ο θάνατός του-Πού προσανατολίζονται οι Αρχές
Ρεκόρ ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, οριακή η επάρκεια παροχής-Προειδοποιούν οι συντεχνίες
Τους έστησαν καρτέρι και τους έπιασαν με ναρκωτικά-Χειροπέδες σε 18χρονο και 19χρονο
Ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία-Όσα συμφώνησαν Τραμπ και Μακρόν
Ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται και το νομοσχέδιο... διαβουλεύεται-Από τους TAKATA στις ηλεκτρικές συσκευές