Άλλοι 75 νεκροί και 2.759 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (22/04) τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.759, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 326.395 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.872 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.788 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 822 (62.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.986 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 468 (ημερήσια μεταβολή -15.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 492 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια-Παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια, απομακρύνθηκαν πολίτες (pics)
Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά στην Ελλάδα-Έγιναν στάχτη σπίτια, μάχη για πλήρη έλεγχο
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια-Καίγονται σπίτια, εκκενώσει και απεγκλωβισμοί κατοίκων
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα χωρίς εκπτώσεις
Νεκρός ο επτάχρονος που αγνοούνταν κοντά στο Φαρμακονήσι
Βουβός πόνος στην κηδεία της 51χρονης που δολοφονήθηκε από τον κουμπάρο της στην Ελλάδα
Σε εγρήγορση η Αθήνα για την υπογραφή τουρκολιβυκού μνημονίου για γεωολογική μελέτη
Τον μαχαίρωσαν, τον ξυλοκόπησαν και έβαλαν τον σκύλο να τον δαγκώσει-Καταδικάστηκαν νεαροί στην Ελλάδα
Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη Χίο-Η φωτιά κατέβαινε στη θάλασσα
Εδώ θα κάνουν έρευνες Λιβύη και Τουρκία-Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση κυριαρχικών της δικαιωμάτων