Λειτουργία Ανάστασης στις 9 το βράδυ στο προαύλιο ναών αποφάσισε η Εκκλησία της Ελλάδος

Να πραγματοποιήσει τη λειτουργία της Ανάστασης στις 9 το βράδυ στο προαύλιο των ναών, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε «τη χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, τη Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ».

Ως προς την Ακολουθία της Αναστάσεως, η Ιερά Σύνοδος, επισημαίνεται, «έλαβε σοβαρά υπ’ όψη τους ισχύοντες περιορισμούς της κυκλοφορίας και επιθυμώντας την καλύτερη ποιμαντική εξυπηρέτηση των πιστών, οι οποίοι δεν πρέπει επ’ ουδενί να στερηθούν την συμμετοχή στην χαρά της Αναστάσεως, απεφάσισε ομόφωνα κάνοντας χρήση της Οικονομίας της Εκκλησίας, όπως φανερώνεται στην πλούσια παράδοσή Της, την προσαρμογή της ώρας τελετής της Αναστάσεως στις 9.00 μ.μ. του Μεγάλου Σαββάτου».

Η Τελετή, υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, «θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο των Ιερών Ναών, σύμφωνα με την παράδοση, και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός του Ιερού Ναού. Με Εγκύκλιό Της προς τις Ιερές Μητροπόλεις, την οποία θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες, η Ιερά Σύνοδος θα συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα και το Τυπικό που θα ακολουθηθεί».

Σημειώνεται, πάντως ότι δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις της πολιτείας αναφορικά με το τι θα ισχύσει για τις ημέρες του Πάσχα καθώς η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
Έρευνες της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο
Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία
Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Ακακίου που έκλεισε μετά την ανατροπή οχημάτων