Η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη της Κλάιρης Αγγελίδου

Η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε στη συνεδρία της Παρασκευής μονόλεπτη σιγή στη μνήμη της Κλάιρης Αγγελίδου, η οποία απεβίωσε χθες 1η Απριλίου.

Στην αναφορά του ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αδάμου Αδάμου, ανέφερε ότι ανήμερα της επετείου της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα 1955-1959 έφυγε από τη ζωή μια σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής και των γραμμάτων: η πρώην βουλευτής και πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Κλαίρη Αγγελίδου.

Η Κλαίρη Αγγελίδου, είπε, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1932. Φοιτήτρια ακόμη, συμπλήρωσε, εντάχθηκε στις τάξεις της ΕΟΚΑ και υπήρξε υπεύθυνη όλων των γυναικείων ομάδων της οργάνωσης στην περιοχή Καρπασίας. Πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των σπουδών της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εργάστηκε ως φιλόλογος μέχρι το 1991, οπότε και εξελέγη βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου του Συνασπισμού ΔHΣΥ-Κόμμα Φιλελευθέρων. Συμπλήρωσε ότι το 1993 διορίστηκε Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι το 1997. Παράλληλα, είπε, η Κλαίρη Αγγελίδου ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό έργο, για το οποίο έλαβε πολλές διακρίσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στον τομέα της ποίησης. Υπήρξε επίσης μέλος πληθώρας πολιτιστικών και ακαδημαϊκών συλλόγων.

«Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των μελών του σώματος, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της Κλαίρης Αγγελίδου», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Προς την ορθή κατεύθυνση θεωρεί τα αποτελέσματα της πολυμερούς ο Πρόεδρος-«Θα κριθούν στην πράξη»
Εξαιρετικά παραγωγική θεωρεί τη συζήτηση ο Γεραπετρίτης-«Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι αναγκαίο στον κόσμο»
Ορίστηκαν τα επόμενα ραντεβού στο Κυπριακό-Είδε πρόοδο ο ΓΓ, αποφασίστηκαν νέα ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής
Βολές από δικηγόρο της αστυνομικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατά Αρχηγού και Λαμπριανίδου για διαρροές-Ρίχνει το γάντι σε Αγγελίδη για χειρισμούς
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
Το μήνυμα του Κόστα πριν την Ολομέλεια για το Κυπριακό-«Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο της»
Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ
Είδε Γκουτέρες λίγο πριν την Ολομέλεια της άτυπης διευρυμένης διάσκεψης ο Χριστοδουλίδης
Ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τις ερωτικές περιπτύξεις-Σε εξέλιξη η ποινική, άρχισε έρευνα για τη διαρροή