Οργή Δημάρχου Έγκωμης για την απουσία στάσεων που ανάγκασε 82χρονη να κάτσει στο έδαφος

Την οργή του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην τοποθέτηση στάσεων λεωφορείου, εξέφρασε μέσω ανοικτής επιστολής προς τον Υπουργό, Μεταφορών, ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου. Μετά το ντροπιαστικό βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, που φαινόταν μια 82χρονη να κάθεται στο πεζοδρόμιο, περιμένοντας το λεωφορείο, τη δική του θέση δίνει ο κ. Ζαχαρίας Κυριάκου. 

Ο Δήμαρχος Έγκωμης, αναφέρει χαρακτηριστικά πως, «μετά τη δημόσια συζήτηση των τελευταίων τριών ημερών για  την ταλαιπωρία γυναίκας που ανέμενε λεωφορείο καθισμένη στο έδαφος επί της Λεωφόρου Μακαρείου Αθλητικού Κέντρου, είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε δημόσια, υπεύθυνη και επίσημη ενημέρωση για τις ενέργειες του υπουργείου σας σχετικά με την τοποθέτηση ομοιόμορφων και σύγχρονων στάσεων λεωφορείων στην Κύπρο. Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την αρχική ανακοίνωση που έκανε στους Δήμους το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών, ότι θα αναλάβει την κατασκευή και τοποθέτηση των στάσεων αυτών, προτρέποντας παράλληλα τους Δήμους να σταματήσουν δικές τους προσπάθειες για αγορά και τοποθέτηση στάσεων, για να μη ενεργεί ο καθένας κατά το δοκούν και να παρατηρείται ανομοιομορφία. Παρόμοια ενημέρωση έγινε από το Υπουργείο σας και πριν ένα χρόνο, στην παρουσία όλων των Δημάρχων μείζονος Λευκωσίας. Έκτοτε, όμως, σιγή ιχθύος. Γι’ αυτό, είναι  η ώρα να πάρετε ο ίδιος στα χέρια σας την υπόθεση  και να επισπεύσετε/ολοκληρώσετε τις χρονίζουσες διαδικασίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Εξοργιστικές εικόνες στην Έγκωμη-82χρονη έκατσε στο έδαφος, αναμένοντας λεωφορείο

Όπως επισημαίνει ο κ. Κυριάκου, «σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες υπάρχουν  διαχρονικά, τεράστια προβλήματα με απηρχαιωμένες στάσεις ή και καθόλου στάσεις. Εάν το Υπουργείο σας αδυνατεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, ορθόν είναι  να μας το πει ξεκάθαρα  για να ξεκινήσουμε αμέσως δικές μας ενέργειες, άνκαι η ευθύνη ανήκει στο Τμήμα  Δημοσίων Έργων, για να καλύψουμε σοβαρά κενά που υπάρχουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης.  Αναφέρεται, ενδεικτικά, ότι η λεωφόρος Μακαρείου Αθλητικού Κέντρου που καλύπτει τους Δήμους Έγκωμης και Στροβόλου, είναι δρόμος ευθύνης Δημοσίων Έργων τα οποία όφειλαν να διαμορφώσουν καταλλήλως τα πεζοδρόμια και εν συνεχεία να τοποθετήσουν στάσεις και παγκάκια, όπως ακριβώς έπραξαν 200 μέτρα παρακάτω όπου λειτουργεί περιφερειακός σταθμός λεωφορείων. Ενδεικτικά, επίσης, αναφέρεται ότι και στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή που είναι δρόμος ευθύνης Δημοσίων Έργων, έχουν δημιουργήσει στάσεις λεωφορείων χωρίς, όμως, παράλληλη φροντίδα για τοποθέτηση στεγάστρων ή καθισμάτων».

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος αναφέρει στον Υπουργό ότι, «γνωρίζουμε ότι  σας χαρακτηρίζει η αποτελεσματικότητα στον τρόπο εργασίας σας. Ιδού, λοιπόν, στάδιο δόξης λαμπρόν για να επιλύσετε εδώ και τώρα το σοβαρό πρόβλημα στάσεων λεωφορείων. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα κινηθείτε χωρίς χρονοτριβή.

 

Δειτε Επισης

Ανοίγει και φέτος για το κοινό η Προεδρική Κατοικία Τροόδους την Κυριακή
Μοναδική χώρα σε όλη την Ευρώπη η Κύπρος που δεν έχει προγράμματα για επαγγελματική κατάρτιση των τυφλών
Τα τέλη για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας
Ανησυχία Επ. Περιβάλλοντος για διάβρωση σε παραλίες Δ. Λεμεσού-Τέθηκε θέμα Βάσεων από το ΑΚΕΛ
Τις κατηγορίες χορηγιών του σχεδίου για ηλεκτροκίνηση ανακοίνωσε το ΤΟΜ
Πήρε για τα καλά την ανιούσα ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική, κόκκινη από το Τμήμα Δασών
Διαβεβαίωση Κυβέρνησης για στήριξη Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Αιτήσεις και υδατικό στο επίκεντρο σύσκεψης
Καταγγέλλει «δυσμενή διάκριση μαθητών» ο Σύνδεσμος για Δυσλεξία-Έστειλε επιστολή στο ΥΠΑΝ
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις σε γεωργούς που επλήγησαν-Όλες οι πληροφορίες
Νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ενέκρινε το Υπουργικό