Το σχέδιο αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείο Πάφου παρουσίασε στην Επ. Υγείας ο Χρ. Λοϊζίδης

Το σχέδιο αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου παρουσίασε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας ο  Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χρίστης Λοϊζίδης.

Όπως ανέφερε, την περασμένη Τετάρτη 31/3/21 υπογράφτηκε η Σύμβαση Ανάθεσης Έργου για ανέγερση  της νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης, ενώ σημείωσε πως το νέο κτήριο θα ανεγερθεί ανατολικά του Νοσοκομείου Πάφου, θα είναι ανεξάρτητο αλλά θα συνδέεται με το υφιστάμενο κτήριο μέσω διαδρόμου με το Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Εξήγησε πως στο ισόγειο του κτηρίου θα δημιουργηθεί άνετος χώρος υποδοχής και εγγραφής των ασθενών, εξεταστήρια/ιατρεία, τέσσερις σταθμοί αιμοκάθαρσης βραχείας νοσηλείας, δύο σταθμοί αιμοκάθαρσης ατόμων με μολυσματικές ασθένειες (Yellow Unit) με ξεχωριστή διακριτική είσοδο, τα αποδυτήρια του προσωπικού και βοηθητικοί χώροι.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως στον πρώτο όροφο θα δημιουργηθούν 25 σταθμοί νοσηλείας, τα αποδυτήρια και καθιστικό για τους ασθενείς και βοηθητικοί χώροι, ενώ στον δεύτερο όροφο θα δημιουργηθεί δωμάτιο ανάπαυσης του εφημερεύοντος ιατρού και άλλοι χώροι, συμπληρώνοντας πως η Σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των €4.737.000 πλέον ΦΠΑ και το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα έχει την ευθύνη του συντονισμού του Έργου και η παρακολούθησή του θα γίνεται από λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Είπε ακόμα ότι τη δαπάνη του Έργου θα επωμιστεί ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη Σύμβαση ο Εργολάβος θα ολοκληρώσει την Μελέτη και τις κατασκευαστικές εργασίες εντός 18 μηνών, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχει την ευθύνη για τη Συντήρηση του Έργου για περίοδο 12 ετών.

Τεχνική ομάδα για συνολική μελέτη στην Πάφο

Ακολούθως, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι  υπάρχει ανάγκη όπως προχωρήσουν κι άλλα έργα στο Γ. Ν. Πάφου και στο Ν. Πόλης Χρυσοχούς προς όφελος των κατοίκων της Επαρχίας, για να προσθέσει  πως ο ΟΚΥπΥ προσέλαβε τεχνική ομάδα η οποία θα αναλάβει να διεκπεραιώσει συνολική μελέτη.

Επέκταση στήριξης λόγω επιπτώσεων από την COVID-19

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο ζήτημα της οικονομικής αυτονόμησης και δεδομένου  του γεγονότος ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν αποκλειστικά επιφορτιστεί την αντιμετώπιση της πανδημίας με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα έσοδα τους αλλά και η προσέλκυση ασθενών, ο Γενικός Διευθυντής εξέφρασε την επιθυμία για επέκταση της πεντάχρονης περιόδου στήριξης τους για όσο θα διαρκέσει η πανδημία αλλά και για έναν ακόμη χρόνο (tail effect).

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία η Ισότητα-«Η ανοχή μας στη δουλοπρέπεια πρέπει να σταματήσει»
Επαφές Δημάρχου Αμμοχώστου σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη
Στην Εσθονία η Υπουργός Υγείας για συναντήσεις που διοργανώνει ο ΠΟΥ
Το καλοκαίρι του 2024 τίθεται σε εφαρμογή το «e-kalathi»-Ποια προϊόντα θα επιλεγούν
Παραμένει συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού-Αναμένονται χιόνια στο Τρόοδος
Με το σταγονόμετρο οι μειώσεις στις τιμές του κρέατος-Οι διακυμάνσεις στις τιμές
Κάθε σπίτι και ένας άρρωστος-Αυξημένα τα περιστατικά λοιμώξεων
Έξι αναφορές στον ΟΣΑΚ κατά ιατρικού προσωπικού σε ένα μήνα-Οργή για τον ασθενή που άφησαν σε αποθήκη
Κανονικά όλες οι σχολικές διαδρομές στη Λευκωσία τη Δευτέρα
Διαβεβαιώσεις αξιωματούχων για δράσεις που βελτιώνουν ποιότητα ζωής ηλικιωμένων