Υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για στάσεις λεωφορείων Καρούσος-Δήμοι και κοινότητες Αμμοχώστου

Υπεγράφη σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννη Καρούσου και Δήμων και Κοινοτήτων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου για αναβάθμιση στάσεων/στεγάστρων των λεωφορείων.

Ο Υπουργός, σε χαιρετισμό του χαρακτήρισε την υπογραφή του Μνημονίου ως «μία από τις σημαντικότερες δράσεις του συνολικού έργου Αναβάθμισης των Υποδομών Δημόσιων Μεταφορών». Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κρίνεται πολύ σημαντικό για την πολιτεία και για αυτό το λόγο το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το έχει θέσει ψηλά στην προτεραιότητα του, είπε.

Πρόσθεσε ότι «η ανάγκη για επένδυση σε σύγχρονες Υποδομές Δημόσιων Μεταφορών είναι εμφανής, βλέποντας την υφιστάμενη κατάστασή τους και τον αντίκτυπο που έχουν στην εξυπηρέτηση του κοινού», είπε και πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση των Υποδομών Δημόσιων Μεταφορών, αδιαμφισβήτητα θα επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη της ίδιας της οικονομίας, του τουρισμού αλλά και την ποιότητα του περιβάλλοντα χώρου που ζούμε.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο Μεταφορών «έδωσε την απαραίτητη προσοχή προκειμένου να γίνει σωστός σχεδιασμός και δομημένο επενδυτικό πλάνο, τα οποία θα επιφέρουν το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα», ενώ όπως είπε το Εργο «ανοίγει το δρόμο για συνεργασία και καθορίζει την προσέγγιση για τις από κοινού ενέργειες τις οποίες τα δύο μέρη αναλαμβάνουν για την επιτυχή υλοποίηση του».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καρούσο «το Υπουργείο Μεταφορών έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό των πρότυπων στάσεων και στεγάστρων, ο οποίος προνοεί υψηλού επιπέδου προδιαγραφές κατασκευής, λειτουργικότητας και αισθητικής, έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και εντός του μήνα θα προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση πενταετούς συμβολαίου κατασκευής και τοποθέτησης τους».

Είπε επίσης ότι «είναι σημαντικό στους επόμενους μήνες η συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Δήμων και Κοινοτήτων να εντατικοποιηθεί σε τεχνοκρατικό επίπεδο, προκειμένου να διαμορφωθεί και υπογραφεί λεπτομερής συμφωνίας υπηρεσιών “Service Level Agreement”, που θα προωθήσει πρακτικά την οριστικοποίηση και υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος και να δώσει τη λεπτομέρεια στις απαιτούμενες από κοινού ενέργειες».

Σημείωσε ακόμα ότι το «Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί πρότυπο για μια μακροχρόνια συνεργασία του Υπουργείου Μεταφορών με τους Δήμους και Κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου και αναμένουμε ότι θα βοηθήσει στην επίτευξη κοινής προσέγγισης και προγραμματισμού με στόχο πάντα τη βελτίωση της προσφερόμενης υπηρεσίας προς τους πολίτες».

Ο Υπουργός εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στους Δημάρχους Παραλιμνίου, Σωτήρας, Αγίας Νάπας και Δερύνειας αλλά και τους Προέδρους των Κοινοτήτων  Αυγόρου, Άχνας, Αχερίτου, Λιοπετρίου και Φρέναρους οι οποίοι, όπως είπε «αναγνώρισαν την ανάγκη αναβάθμισης και ενήργησαν από κοινού για να προχωρήσουμε σήμερα στην υπογραφή του Μνημονίου» καθώς και στο Τμήμα Δημοσίων Εργων που συντονίζει και θα εκτελέσει το συγκεκριμένο Εργο.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος και εκ μέρους των Δήμων και Κοινοτήτων της Επαρχίας Αμμοχώστου όλοι οι Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων της Επαρχίας στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου πρόκειται να κατασκευαστούν συνολικά 340 στάσεις, εκ των οποίων οι 272 στους Δήμους και 68 στις Κοινότητες.

Σημειώνεται ότι το Εργο Αναβάθμισης των Στάσεων και Στεγάστρων αποσκοπεί στην ενίσχυση των Δημοσίων Μεταφορών οι οποίες συνδράμουν στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, απάμβλυνση κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, ιδιαίτερα στα αστικά και τουριστικά κέντρα και εισόδους των πόλεων, ανάπτυξη πολιτικών που θα στηρίξουν την συμπαγή ανάπτυξη, την εμπορικότητα των αστικών κέντρων και να αναβαθμίσουν την οικονομία του τόπου, στήριξη ευάλωτων ή εξαρτώμενων ομάδων πληθυσμού και στήριξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκινητική στιγμή που τρία αδέρφια όμηροι της Χαμάς είδαν ξανά τον σκύλο τους
«Η ελληνική τραγωδία του Σούνακ»-Το Politico σχολιάζει την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη
Χαιρετίζουν τις δηλώσεις Μιχαηλίδου για αναβάθμιση ολοήμερου σχολείου οι γονείς Δημοτικής Λευκωσίας
Το 0,30% της έκτασης στα κατεχόμενα πωλήθηκε σε αλλοδαπούς, υποστηρίζει τ/κ εργολάβος
Αντιπαράθεση Προεδρικού και Ελεγκτή για τα ωφελήματα του ΠτΔ από το 2014 ως το 2018-Αντάλλαξαν καρφιά
Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Ενισχύει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία με νέα ιστοσελίδα η Κυβέρνηση-Στον αέρα η diakivernisi.gov.cy
Παραμένει αισιόδοξος ο Παπαναστασίου-«Με θετικότητα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με Chevron»
Καταζητείται ο 41χρονος Αγάπιος για επίθεση με μαχαίρι εναντίον προσώπου στην Αγία Νάπα (pic)
Περιμένει από ΟΥΝΦΙΚΥΠ να αποκαταστήσει το καθεστώς της Νεκρής Ζώνης η Κυβέρνηση