Στο… χορό των προκλήσεων και το τουρκικό ΥΠΕΞ-«Η ΕΟΚΑ είναι μια τρομοκρατική οργάνωση για εμάς»

Ως «τρομοκρατική οργάνωση», χαρακτηρίζει την ΕΟΚΑ και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για σφαγές και κάνει επίθεση στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε γραπτή δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει, «Η ΕΟΚΑ, την οποία η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου γιόρτασε την 66η επέτειό της με τελετές μνήμης, είναι μια τρομοκρατική οργάνωση στα μάτια μας και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας. Θυμάται ο πόνος των απάνθρωπων σφαγών που πραγματοποίησε αυτός ο οργανισμός μεταξύ του 1963-1974 για να εξαλείψει την τουρκοκυπριακή παρουσία στο νησί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Αν ο Τατάρ μιλούσε για την ΤΜΤ, έχει δίκαιο πως είναι τρομοκρατική οργάνωση...»

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, ο   Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, είχε αναφέρει ότι «πολλοί Τουρκοκύπριοι απήχθησαν από τα σπίτια τους ή χάθηκαν πηγαίνοντας στη δουλειά τους ή απήχθησαν από τους χώρους εργασίας τους από μέλη της ΕΟΚΑ, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν», ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» την ΕΟΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θράσος χιλίων πιθήκων από Τατάρ-Αποκαλεί τρομοκρατική την ΕΟΚΑ και ηρωοποιεί ΤΜΤ

Δειτε Επισης

Ιδρυτικό συνέδριο και παρουσίαση του κινήματος «Απελευθέρωση 2025»
Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή στο επίκεντρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου-Ειδική παράγραφος για το Ιράν
Πρόεδρος Επιτροπής της ΚΣΣΕ ο Κωστής Ευσταθίου
Κυπριακό και κρίση στη Μ.Ανατολή συζήτησαν Χ. Γεωργιάδης και Ύπατος Αρμοστής ΗΒ
Μήνυμα ευγνωμοσύνης προς κυπριακό λαό από Αρχιραββίνο Κύπρου για επαναπατρισμούς Ισραηλινών
«Στο μονοπάτι του Ραούφ» θέλει να βαδίσει ο Τατάρ-«Ο Σερντάρ δεν είναι εχθρός μου»
Boήθεια €50 χιλ. στέλνει η ΚΔ στις οικογένειες θυμάτων επίθεσης σε ναό της Δαμασκού
ΕΔΕΚ και Οικολόγοι επιθυμούν να συνεργαστούν σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και Βουλή
Προχωρά η συζήτηση για δημιουργία διαδικτυακής πύλης διαφάνειας-Θα λειτουργεί ως κεντρικός φορέας πληροφόρησης
Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Αρχηγών του ΕΛΚ η Αννίτα Δημητρίου