Εκδήλωση διαμαρτυρίας Τ/κ δικηγόρων-Καταδικάζουν τις δηλώσεις Ερντογάν

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του «ανωτάτου/συνταγματικού δικαστηρίου» τα μέλη του τ/κ δικηγορικού συλλόγου καταδικάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αφορούσαν στην απόφασή του για τα μαθήματα κορανίου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά την εκδήλωση οι διαμαρτυρόμενοι εξέφρασαν τη στήριξη τους στην ανεξαρτησία της «δικαιοσύνης» στα κατεχόμενα δηλώνοντας ότι θα την υπερασπιστούν, αφού είναι η εγγύηση της δικαιοσύνης.

Κρατούσαν φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ και φώναζαν συνθήματα όπως «υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης (σ.σ αναφέρονται στη δικαστική εξουσία)».

Η «πρόεδρος» του «ανωτάτου δικαστηρίου» Ναρίν Φερντί Σεφίκ εξέφρασε την στήριξη της στην διαμαρτυρία βγαίνοντας στο μπαλκόνι του γραφείου της όπου και χαιρέτισε τους διαμαρτυρόμενους.

Ο «πρόεδρος» του τ/κ δικηγορικού συλλόγου Χασάν Εσένταγλι είπε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν αλλά και άλλων Τούρκων πολιτικών έγιναν χωρίς αυτοί να γνωρίζουν την απόφαση του «συνταγματικού δικαστηρίου» της 15ης Απριλίου 2021 με αποτέλεσμα να μεταφράζονται οι δηλώσεις ως επίθεση στο δικαστικό σύστημα των κατεχόμενων.

Δεν είναι αποδεκτές τέτοιου είδους δηλώσεις αφού δεν σέβονται τις αποφάσεις «δικαστηρίων» «άλλης χώρας» (ψευδοκράτους) είπε προσθέτοντας ότι θα συνεχίζουν να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά