Η Τσεχία απελαύνει 18 Ρώσους διπλωμάτες-Κατηγορούνται για κατασκοπεία

Η Τσεχική Δημοκρατία απελαύνει 18 Ρώσους διπλωμάτες που κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Οι τσεχικές υπηρεσίες Πληροφοριών ταυτοποίησαν ως πράκτορες των υπηρεσιών κατασκοπείας της Μόσχα 18 μέλη του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στην Πράγα, δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Γιαν Χάματσεκ .

«Δεκαοκτώ υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας πρέπει να εγκαταλείψουν την δημοκρατία μας εντός 48 ωρών», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπιτς και ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσαν ότι υπάρχουν υποψίες πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν αναμειχθεί στην έκρηξη σε αποθήκη του στρατού το 2014.

Η αστυνομία αναζητεί δύο άνδρες με διαβατήρια που φέρουν τα ονόματα των υπόπτων για την δηλητηρίαση των Σκριπάλ

Η τσεχική αστυνομία αναζητεί δύο άνδρες που κυκλοφορούν με ποικίλα διαβατήρια, ανάμεσά τους και ρωσικά διαβατήρια με τα ονόματα Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ, τα ονόματα που χρησιμοποίησαν οι δύο ύποπτοι στην επιχείρηση δηλητηρίασης του πρώην ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok στην πόλη Σόλσμπερι της Αγγλίας το 2018.

Νωρίτερα, ο Τσέχος Πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπιτς και ο υπουργός Εξωτερικών Γιαν Χάματσεκ ανακοίνωσαν την απέλαση 18 μελών του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στην Πράγα που θεωρούνται ύποπτοι για κατασκοπεία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Αυτά τα αντίποινα ετοιμάζει η ΕΕ στους δασμούς του Τραμπ-Φόροι σε αυτοκίνητα, τρόφιμα, ποιοι θα επηρεαστούν
Νομοσχέδιο στο Κογκρέσο για δυνατότητες επέκτασης στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα
Τι κρύβεται πίσω από τις ανακοινώσεις Τραμπ για Patriot στην Ουκρανία και τι ετοιμάζει για τον Πούτιν
Το Ισραήλ εισηγείται απόσυρση στρατευμάτων από μεγαλύτερο μέρος του θυλάκου-Η Χαμάς δεν αναμένεται να δεχτεί
Wall Street Journal: Πρόβες πολέμου στον Ειρηνικό, ΗΠΑ και Κίνα ακονίζουν τα ξίφη τους
«Όχι» Ιράν σε διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ αν ζητηθεί διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο
Τελεσίγραφο 50 ημερών Τραμπ στον Πούτιν-«Δευτερεύοντες δασμοί 100% αν δεν υπάρξει συμφωνία με Ουκρανία»
Διάλογος της Κομισιόν με επιχειρήσεις για τους κανόνες καταγωγής των προϊόντων
Δύο πρώην Πρωθυπουργοί του Ισραήλ αντιτίθενται στο σχέδιο Νετανιάχου για ανθρωπιστική πόλη στη Γάζα