Προειδοποιούν οι γιατροί για τον Ναβάλνι-«Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνει»

Ο Αλεξέι Ναβάλνι μπορεί να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή, προειδοποιεί ένας από τους γιατρούς που τον παρακολουθεί.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», η ζωή του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας μέσα στη φυλακή, κινδυνεύει άμεσα όπως υποστηρίζει γιατρός που τον παρακολουθεί.

Ο 44χρονος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης διανύει την τρίτη εβδομάδα απεργίας πείνας και, σύμφωνα με τους γιατρούς του, η υγεία του επιδεινώνεται ταχύτατα.

Όπως αναφέρει το CNN, ο γιατρός της φυλακής Γιαροσλάβ Ασικχμίν επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ναβάλνι δείχνουν απότομη αύξηση των επιπέδων καλίου γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολήκαι αυξημένα επίπεδα κρεατινίνης που υποδηλώνουν βλάβη στα νεφρά.

«Ο ασθενής μας μπορεί να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή» έγραψε ο Γιαροσλάβ Ασικχμίν στο Facebook.

«Πρέπει να ληφθεί άμεσα δράση», υπογραμμίζει από την πλευρά της μέσω Twitter η Αναστασία Βασιλίεβα, επικεφαλής της Ένωσης Ιατρών της Ρωσίας.

Μέχρι τώρα δεν έχει επιτραπεί σε γιατρούς της επιλογής του να τον επισκεφθούν στη φυλακή, και αυτός είναι ο λόγος που προχώρησε στην απεργία πείνας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης διαμαρτυρόταν για πόνους στην πλάτη και ότι έχανε την αίσθηση στα πόδια του. Ωστόσο, οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι του παρέχεται κάθε ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος πέρυσι δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, οδηγήθηκε στις φυλακές λίγο αφότου επέστρεψε στη Ρωσία, τον περασμένο Ιανουάριο, με την κατηγορία ότι παραβίασε τους όρους αναστολής για καταδίκη περί απάτης, μια υπόθεση που ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι ήταν πολιτικά υποκινούμενη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Δριμύ κατηγορώ υποστηρικτών Τυχικού στον Αρχιεπίσκοπο-«Έχετε ήδη και προ της δίκης καταδικάσει τον Μητροπολίτη»
Ανησύχητικές αναφορές Ρούτε-Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί την επόμενη πενταετία
Πηγή συνεργασίας η Ενέργεια για τον Πρόεδρο-«Η ανάπτυξη φυσικών πόρων να γίνεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Ανησυχητικές εικόνες από τον Ασπρόκρεμμο-Σμικρύνθηκε σε ένα χρόνο
Νεκρός 26χρονος σε airbnb της Θεσσαλονίκης-Τον εντόπισε η καθαρίστρια
Πτήση γεμάτη… νέες τρίχες-Το φαινόμενο μεταμόσχευσης μαλλιών στην Τουρκία
Ένας τραυματίας από επίθεση αρκούδας στην Ελλάδα-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»