Επιστολή Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ σε Γιολίτη και Αρχηγό Αστυνομίας για καθυστέρηση καταβολής υπερωριών

Σε υπερβολική καθυστέρηση στην καταβολή αποζημίωσης για την υπερωριακή εργασία του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, αναφέρεται η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ σε ανοικτή επιστολή της προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Έμιλυ Γιολίτη και τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει ότι «αντί η συγκεκριμένη αποζημίωση να καταβάλλεται χωρίς καθυστέρηση, όπως ορίζεται ρητά στους περί  Προστασίας των Μισθών Νόμους του 2007 και 2012, στις πλείστες τέτοιες περιπτώσεις η εν λόγω αποζημίωση καταβάλλεται μετά από πάροδο έξι μέχρι και έντεκα μήνες!

«Παρακαλούμε θερμά όπως λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ή/και δώσετε κατάλληλες οδηγίες στο Λογιστήριο της Αστυνομίας, ούτως ώστε οι υπερωρίες, εκμισθώσεις ή οποιαδήποτε άλλη χρηματική αποζημίωση  να καταβάλλεται μαζί με τη μισθοδοσία επιδομάτων Βάρδιας και Δημόσιας Αργίας εντός 2 μηνών το αργότερο, σύμφωνα με τη Νομοθεσία», προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι «η παράνομη αλλαγή της ποσόστωσης στις αποκοπές της μείωσης απολαβών όταν η πληρωμή των υπερωριακών γίνεται συσσωρευμένα» και φέρει ως παράδειγμα ότι «από το 0,8% εκτοξεύεται στο 11% η μείωση απολαβών για το κάθε μέλος».

Στην επιστολή της προ την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας, η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρεται σε σχετικές διατάξεις στα άρθρα 2 και 9 των πιο πάνω Νόμων, οι οποίες μας οπλίζουν νομικά σαν Συντεχνιακό Κλάδο, όπως αναφέρει, «για περαιτέρω ενέργειες με αναδρομική ισχύ, τις οποίες θα θέλαμε να αποφύγουμε».

«Αναμένουμε τις απόψεις ή/και θέσεις σας επί του θέματος να μας αποσταλούν το συντομότερο δυνατό, και εν πάση περιπτώσει εντός της προθεσμίας που καθορίζει το Σύνταγμα(Άρθρο 29.1,30 ημέρες)», αναφέρει στην επιστολή της η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, η οποία αναφέρει ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας για ταχεία και παραγωγική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Σώματα Ασφαλείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων
Συνεχίζονται οι συλλήψεις στα κατεχόμενα για τα πλαστά διπλώματα-Χειροπέδες και σε δημοσιογράφο
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ
Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση