Νέα μέτρα λόγω έξαρσης κρουσμάτων στα κατεχόμενα-«Δεν αντέχουμε τρίτο κλείσιμο»

Από αύριο το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες ξεκινά στις 9 και όχι στις 10, με βάση τις προχθεσινές αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου», καθώς τα κρούσματα αυξάνονται στα κατεχόμενα με τον «υπουργό δημοσιονομικών», Ντουρσούν Ογούζ – που πρόσφατα ήταν στην Άγκυρα – να δηλώνει ότι «δεν αντέχουμε τρίτο κλείσιμο».

Όταν αυξάνονται τα κρούσματα και οι επαφές, πρόσθεσε, αυξάνονται και τα έξοδα της καραντίνας που πληρώνει το «κράτος». Σύμφωνα με τον κ. Ογούς το έλλειμμα στον «προϋπολογισμό» πριν από το δεύτερο λοκντάουν τον περασμένο Γενάρη ήταν 830 εκ ΤΛ (74,7 εκ ευρώ περίπου) και σε αυτό το ποσό προστέθηκαν 400 εκ ΤΛ (36 εκ ευρώ περίπου) επιδόματα στήριξης. «Ένα τρίτο κλείσιμο δεν θα το αντέξουμε».

«Γι’ αυτό προέχει η ατομική υπευθυνότητα και ο έλεγχος» πρόσθεσε λέγοντας ότι η «κυβέρνηση» έδωσε αρμοδιότητες ελέγχου στους «δήμους» και αύξησε τις ποινές για τους παραβάτες.

Ο κ. Ογούζ είπε ότι κατά την συνάντηση του στην Άγκυρα με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι του μετέφερε το αίτημα για εμβόλια και πήρα την απάντηση ότι «θα έρθουν το συντομότερο».

Για το βραχιολάκι παρακολούθησης για όσους έρχονται στο ψευδοκράτος για να μείνουν ή ως τουρίστες, ο κ. Ογούζ είπε ότι πληρώνουν 750 ΤΛ (67,5 ευρώ) γι αυτό και τους επιστρέφονται οι 350 όταν δεν το χρειάζονται πια, ενώ οι 400 ΤΛ μένουν στο «κράτος». Με την έγκριση της «ανώτατης επιτροπής λοιμωδών νοσημάτων», πρόσθεσε, θα αυξήσουν τη χρήση του βραχιολού.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα κατεχόμενα από αύριο και μέχρι τις 26 Απριλίου θα ισχύει από τις 21.00 μέχρι τις 05.00. Οι υπεραγορές θα πρέπει να κλείνουν στις 20.00. Τις Κυριακές θα συνεχίσει να ισχύει η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας και την ημέρα. Μέχρι τις 21 Απριλίου, τα Σάββατα οι επιχειρήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν θα είναι ανοικτές από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ κρατών μελών στην έρευνα και καινοτομία εστίασε ο Ν.Δαμιανού
Ανησυχίες λόγω μείωσης του πληθυσμού της κυπριακής μέλισσας
Δριμεία επίθεση Φαίδωνα σε Τυχικό-«Τραγικά ανεπαρκής, έκανε κακοδιοίκηση»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Πάφου για Τυχικό
Αισιοδοξία Ιωάννου για ορεινές κοινότητες-«Στόχος η μόνιμη εγκατάσταση νεαρών οικογενειών στα ορεινά»
Απαντά στην πρόθεση Τυχικού να μεταβεί στο Άγιο Όρος ο Αρχιεπίσκοπος-Εξηγήσεις για τη στάση απέναντι στον Μόρφου
Η απάντηση ΥΠΑΝ για εκδήλωση Πρεσβείας Ισραήλ σε σχολείο-«Να μην εκμεταλλευόμαστε για πολιτικούς σκοπούς»
Πάνω από 6.000 ασθενείς στάλθηκαν στο εξωτερικό για θεραπεία από το 2020-Στα 140 εκατομμύρια το κόστος
Βράζουν οι υποστηρικτές του Τυχικού-Θέλει να μεταβεί στο Άγιο Όρος, persona non grata για τον Μητροπολίτη Φιλόθεο
Στην Κύπρο τυχερό πεντάρι του Τζόκερ-Το ποσό που κέρδισε