Στήνει στον τοίχο τον Νικόλα η Κυβέρνηση για τις πολιτογραφήσεις-Δριμύ κατηγορώ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο τις πολιτογραφήσεις, με το ΔΗΚΟ να συνεχίζει να επικρίνει τόσο την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη και το προεδρικό να αντιστρέφει τα πυρά.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει ότι, «ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και το δικηγορικό του Γραφείο οι οποίοι είχαν ενεργό ανάμιξη σε αιτήσεις για παροχή υπηκοότητας στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), διαφημίζοντας, μάλιστα, μέχρι τουλάχιστον το 2015, ότι στέλεχος του δικηγορικού Γραφείου ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, εξαπολύουν σήμερα μύδρους κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Όπως σημειώνει ο κ. Κούσιος, «ξέχασε ότι μέσω συνεργατών του το δικηγορικό του Γραφείο διαφήμιζε τις υπηρεσίες που προσέφεραν, τονίζοντας, μάλιστα, ότι μπορούσαν να εξασφαλίσουν κυπριακή υπηκοότητα για πολύ μικρότερα ποσά από αυτά που προβλέπονταν από το ΚΕΠ. Γνώριζε φυσικά ότι όποιος επένδυε στην Κύπρο θα μπορούσε και η υπόλοιπη οικογένεια του, σύζυγος και τέκνα, να λάβουν την υπηκοότητα, γεγονός που επισημαίνεται στο ενδιάμεσο πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου και είναι το αντικείμενο συζήτησης».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υπενθυμίζει ταυτόχρονα, «ότι ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος διατείνετο ότι αποχώρησε από το δικηγορικό Γραφείο που φέρει το όνομα του πατέρα του, από το 2011 δήλωνε έσοδα από το Γραφείο σε μεταγενέστερα χρόνια και ουδέποτε εξήγησε σε ποιον μεταβίβασε τις μετοχές του. Είναι δε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος που με επίσημες προτάσεις που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και που έδωσε στη δημοσιότητα στην αρχή της πανδημίας, εισηγείτο την ταχύτερη εξέταση 700 αιτήσεων για πολιτογραφήσεις ως μέτρο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας».

Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχίζει να αναφέρει ο κ. Κούσιος, «δεν έχουν τίποτα να κρύψουν για το ΚΕΠ, εξ ου και εισηγήθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας τον διορισμό ανεξάρτητης Ερευνητικής Επιτροπής, για να διερευνήσει όλες τις πτυχές του ΚΕΠ, κάτι για το οποίο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε ενστάσεις και κατηγορούσε τόσο την Κυβέρνηση όσο και τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Να υπενθυμίσουμε ακόμη στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι ο ίδιος και το κόμμα του λοιδορούσαν και υποτιμούσαν τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής, σε βαθμό που άφηναν υπονοούμενα, τόσο για την εντιμότητα τους όσο και για την καταλληλότητα τους όταν διορίζονταν από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας».

Καταλήγοντας, ο κ. Κούσιος σημειώνει ότι, «θα ήταν πιο φρόνιμο εάν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ανέμενε τη δημοσίευση του πορίσματος της Επιτροπής προτού εξαπολύσει μύδρους κατά της Κυβέρνησης.

Τα πυρά του ΔΗΚΟ

Νωρίτερα το ΔΗΚΟ είχε απαντήσει στη χθεσινή ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, «αντί να απολογηθεί η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ στον κυπριακό λαό για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Κυπριακής δημοκρατίας, για ένα σκάνδαλο που έχει κάνει τη χώρα μας ρεζίλι διεθνώς, ζητά και τα ρέστα. Φαίνεται να αγνοεί ο κ. Κούσιος μια σημαντική διαφορά που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη».

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, «η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ είχε στα χέρια της γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας από τον Ιούλιο του 2015 που τους προειδοποιούσε πως οι πολιτογραφήσεις διευθυντών που δεν πληρούσαν τα κριτήρια και συγγενών επενδυτών ήταν παράνομες. Άρα, όταν ο κ. Αναστασιάδης έπαιρνε δωρεάν το ιδιωτικό τζετ και πήγαινε διακοπές στις Σεϋχέλλες, όταν το Υπουργικό Συμβούλιο εξέδιδε τις πολιτογραφήσεις της Μαρίνας της Αγίας Νάπας για τους συνεργάτες του γαμπρού του και τους πελάτες του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης», ήξερε πως παρανομούσε και όμως δεν τον ενδιέφερε».

Πλέον, υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, «επιβεβαιώνεται με το ενδιάμεσο πόρισμα της επιτροπής Νικολάτου, πως έχουμε την πλέον διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη διακυβέρνηση».

Η απάντηση του ΔΗΣΥ στο ΔΗΚΟ για ΚΕΠ

Από την πλευρά του ο ΔΗΣΥ, με ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε πως, «το ΔΗΚΟ και Νικόλας Παπαδόπουλος βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο για το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα, βάλλοντας κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν καν δημοσιευτεί το πόρισμα της ερευνητικής».

Όπως σημειώνεται, «από λασπολογίες του ΔΗΚΟ χορτάσαμε. Καμία  απάντηση δεν έχει δώσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος ούτε για το οικογενειακό δικηγορικό γραφείο, ούτε για τις διαφημίσεις διαβατηρίων σε τιμή ευκαιρίας από συνεργάτες του. Ξεχνά ο Νικόλας Παπαδόπουλος ότι το ΔΗΚΟ ήταν το κόμμα που ζητούσε όχι την κατάργηση αλλά την προστασία του».

Δειτε Επισης

Α.Δημητρίου: Οι αρχές και οι αξίες μας δεν είναι δεδομένες αλλά κερδίζονται
Τον Μάιο η επόμενη κίνηση στα ελληνοτουρκικά-Τα ανοιχτά κεφάλαια και ο ρόλος του Κυπριακού
Πώς απαντά για τουρκική Navtex ο ΠτΔ-«Δεν την υποτιμώ, γι’ αυτό το λόγο αντιδράσαμε αμέσως»
Τι λέει για την εν εξελίξει διαδικασία εξαγοράς της Ελληνικής από την Eurobank ο Ντομινίκ Λαμπουρέ
Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη των συνομιλιών ο ΠτΔ-«Γνωρίζουμε πολύ καλά τους στόχους»
Νέα πρόκληση από Άγκυρα, εξέδωσε NAVTEX-Απαντά με Anti-NAVTEX η Λευκωσία
Η παράδοση των Ευρωεκλογών και η μάχη ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για την πρωτιά του Ιουνίου
Νίκος Τορναρίτης στον REPORTER: Προτίμησα την πρόκληση, να αγωνιστώ για τη Λευκωσία
Από τον Ιούνιο η μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, την Πέμπτη η νέα συνεδρία
Κολλημένος ο Τατάρ-«Δεν θα επενδύσουμε σε ένα εξαντλημένο και νεκρό μοντέλο λύσης»