Σε εξέλιξη η τετραμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΑΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τετραμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, της Ελλάδας κ. Νίκου Δένδια, του Ισραήλ κ. Gabi Ashkenazi, και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan (συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης) που πραγματοποιείται στην Πάφο.

Πρόκειται για την πρώτη κοινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών, η οποία καθίσταται δυνατή μετά την πρόσφατη ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και αποσκοπεί στην αξιοποίηση των προοπτικών που διανοίγονται, μέσα και από την εν λόγω εξέλιξη, για περαιτέρω διεύρυνση των περιφερειακών δικτύων συνεργασίας, στη βάση μιας θετικής ατζέντας, προς ενίσχυση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι Υπουργοί, αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις σε μια σειρά από περιφερειακά ζητήματα και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με επικέντρωση στις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο, ως επίσης στην κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη και την Υεμένη.

Με την ολοκλήρωση της κοινής συνάντησης, οι Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις (στις 17.30), οι οποίες θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω του ιστότοπου του Υπουργείου Εξωτερικών (www.mfa.gov.cy).

Το πρωί του Σαββάτου, οι συμμετέχοντες Υπουργοί θα έχουν κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος θα μεταβεί για τον σκοπό αυτό στον χώρο της συνάντησης στην Πάφο.

 

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ