Παραλαμβάνει κανονικά την παρτίδα με τα εμβόλια της Johnson & Johnson η Κύπρος

Φτάνει κανονικά η παρτίδα με τα εμβόλια, που έχει παραγγείλει η Κυπριακή Δημοκρατία, από την εταιρία Johnson & Johnson.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, η παρτίδα, που περιμένει η Κύπρος, είναι καθ’ οδόν και θα παραληφθεί αύριο, σύμφωνα με τον αντιπρόσωπό τους. Αυτό δείχνει ότι η Κύπρος δεν επηρεάζεται από την απόφαση της εταιρείας, να καθυστερήσει την αποστολή δόσεων του εμβολίου στην Ευρώπη, προς το παρόν. Αναμένεται να παραληφθούν 2,400 εμβόλια.

Υπενθυμίζεται ότι η Johnson & Johnson δήλωσε την Τρίτη ότι θα καθυστερήσει την παράδοση των εμβολίων της στην Ευρώπη και πως επανεξετάζει τα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων σε ανθρώπους που έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναστέλλονται στις ΗΠΑ οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson λόγω περιστατικών θρόμβωση

Να σταματήσει η χορήγηση το εμβόλιο Johnson & Johnson ζήτησαν νωρίτερα οι αμερικανικές αρχές, μετά από περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασθέντες.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, υπάρχουν έξι περιστατικά που ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που αφορούσε θρόμβους στο αίμα εντός περίπου δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό τους.

Και οι έξι παραλήπτες ήταν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 48 ετών. Μια γυναίκα πέθανε και μια δεύτερη γυναίκα στη Νεμπράσκα νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Δειτε Επισης

Καταγγελίες του Hope For Children-Κόπηκαν επιδόματα παιδιών για να καλυφθούν οφειλές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Δύο υποστατικά εντοπίστηκαν εντός της προστατευόμενης ζώνης στη Χερσόνησο του Ακάμα
Πότε αλλάζει η ώρα-Γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά
Από τον ΚΟΑ η εκκίνηση της «Διαδρομής Αγάπης» του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μία Ευχή»
Πρόεδρος της ΟΕΒ χωρίς ανθυποψήφιο...Το who is who του Γιώργου Α. Παντελίδη που διαδέχεται τον Αντώνη Αντωνίου
«Ανυπόστατες και προσβλητικές δηλώσεις»-Αντιδράσεων συνέχεια για τα περί χρηματισμού βουλευτών
Άφησε την τελευταία του πνοή 12χρονος στο Μακάρειο Νοσοκομείο-Νοσηλευόταν στην εντατική με γρίπη Β΄
Παραιτήθηκαν δεκαπέντε κοινοτάρχες-Προχωρά σε αντικατάστασή τους το ΥΠΕΣ
Ανησυχία για περιβαλλοντικές πιέσεις σε Λίμνη Μακριά και Αλυκή Ακρωτηρίου-Ζητά δράσεις η ΟΠΟΚ
Αεροπλάνο τελικά το φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό-Η αντανάκλαση του ήλιου δημιούργησε άλλη εικόνα