Ενώπιον Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκαν οι τρεις για την υπόθεση 20 κιλών κάνναβης

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, που θα συνεδριάσει στις 10 Μαΐου, παραπέμφθηκαν σήμερα τρία πρόσωπα, 34, 36 και 52 χρόνων, σε σχέση με τον εντοπισμό συνολικά 20 κιλών κάνναβης, σε Λεμεσό και Λάρνακα, στις 3 και 4 Απριλίου.

Ο 34χρονος και ο 36χρονος είχαν συλληφθεί, με επεισοδιακό τρόπο, μετά από καταδίωξη των οχημάτων τους, το απόγευμα της 3ης Απριλίου, στη Λάρνακα, στο πλαίσιο αξιολόγησης πληροφορίας για κοντραμπάντο ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ΥΚΑΝ επιχείρησαν να ανακόψουν τα δυο οχήματα, μετά που ο 36χρονος θεάθηκε να παραδίδει μια ύποπτη συσκευασία στον 34χρονο.

Στην προσπάθεια του να διαφύγει, το όχημα που οδηγούσε ο 34χρονος συγκρούστηκε με υπηρεσιακό όχημα της Αστυνομίας και ακινητοποιήθηκε, ενώ σε έρευνα εντοπίστηκε εντός του οχήματος μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους ενός κιλού περίπου.

Κατά την καταδίωξη του 36χρονου, αυτός φέρεται να έστρεψε το αυτοκίνητό του εναντίον πεζού μέλους της ΥΚΑΝ, χωρίς ωστόσο να το τραυματίσει, ενώ ακολούθως το όχημα του ακινητοποιήθηκε, αφού συγκρούστηκε διαδοχικά με δύο αστυνομικά οχήματα. Εξερχόμενος του οχήματος του, ο 36χρονος φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικό, ο οποίος κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον θέσει υπό σύλληψη.

Στο αυτοκίνητο του 36χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια μια ζυγαριά ακριβείας, ένα αλεστήρι με ίχνη κάνναβης, ένα ζευγάρι γάντια, 13 κάρτες τηλεφώνων και οκτώ συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και ανακόπηκε, σε δρόμο της Λάρνακας, ο 52χρονος, ο οποίος είχε θεαθεί να επιβαίνει του οχήματος που οδηγούσε ο 36χρονος, πριν από τη συνάντηση του με τον 34χρονο.

Η μεγάλη ποσότητα των 19 κιλών κάνναβης εντοπίστηκε την επόμενη μέρα, σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στην επαρχία Λεμεσού, μετά από αξιολόγηση των στοιχείων που προέκυψαν από τις συλλήψεις.

Οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σήμερα σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 10 Μαΐου, έχοντας να αντιμετωπίσουν κατηγορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β’, παράνομη κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β’ με σκοπό την προμήθεια σε τρίτα πρόσωπα, επίθεση και αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις.

Αύριο αναμένεται να αποφασιστεί κατά πόσο οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπόδικοι στις κεντρικές φυλακές ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικά μέτρα.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αθανασίου
Νέα σύλληψη για την απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα
Παράνομο κρίθηκε το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από οικία δεσμοφύλακα-Απορρίφθηκαν οι θέσεις της Εισαγγελίας με... παρατηρήσεις
Ελεύθεροι δύο από τους συλληφθέντες για τη συμπλοκή στη Λάρνακα, παραμένει υπό κράτηση ο τρίτος
Ποινικό αδίκημα η άσκοπη χρήση λάστιχου, αύξηση του ύψους των εξωδίκων-Ψηφίστηκε νόμος από τη Βουλή
Τοποθέτηση Σαββίδη για κατάθεση νομοσχεδίων διαχωρισμού εξουσιών-«Ο ρόλος μου περιορίζεται στην νομική πτυχή»
Επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες για δήθεν χορηγία
Έπεσε ο πέλεκυς στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Δωρόθεου στα Λατσιά-«Επώδυνος θάνατος, υπέδειξαν αναλγησία»
Καταπέλτης το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής-Εισηγείται ποινικά αδικήματα για τρείς και πειθαρχικά σε πέντε
Περιπολία των Φοινικούδων από μέλη της αντιοχλαγωγικής ανακοίνωσε ο Πρόεδρος