Διευθετήθηκαν 4,000 ραντεβού για εμβολιασμό σε μία ώρα-Πόσοι επέλεξαν AstraZeneca

Τέσσερις χιλιάδες νέα ραντεβού για εμβολιασμό διευθετήθηκαν σήμερα μέχρι τις 09:00, μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού για την COVID-19, εκ των οποίων τα 3.200 κλείστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μέχρι τις 09:00 είχαν κλείσει 3.200 ραντεβού με το εμβόλιο της Pfizer και 800 με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι η Πύλη έχει ανοίξει σήμερα από τις 08:00 για τα άτομα ηλικίας 57 και 58 ετών μόνο και θα κλείσει στις 20:00

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τα διαθέσιμα ραντεβού ήταν 15.000 και αφορούν μόνο τα άτομα 57 και 58 ετών. 

Διευκρινίζεται ότι για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (59 ετών και άνω) η Πύλη Εμβολιασμού δεν θα είναι διαθέσιμη στην παρούσα φάση.

Σημειώνει ότι η αλλαγή στον προγραμματισμό γίνεται με στόχο να συνεχιστεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και λόγω της μη επίλυσης προς το παρόν των τεχνικών προβλημάτων, που προέκυψαν στην Πύλη Εμβολιασμού.

Αναφέρει ακόμα ότι στο εξής και μέχρι να επιλυθούν τα τεχνικά ζητήματα από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, η διάθεση των ραντεβού θα γίνεται μόνο για νέες ηλικιακές ομάδες, που θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η επαναφορά το συντομότερο δυνατό της προηγούμενης διαδικασίας, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα και στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν προβεί σε προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, να το πράξουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Ακατάλληλα καλλυντικά προϊόντα αποσύρθηκαν από την ευρωπαϊκή αγορά
Το Sistema Cyprus ανοίγει φτερά στην αρμονία με δύο μοναδικές συναυλίες
Αύξηση στις τιμές παραγωγού στη γεωργία, μείωση κόστους παραγωγής σε Κύπρο και ΕΕ
Αυτή είναι η ομάδα που θα πλαισιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι συμπεριφέρεται σαν «άτακτο παιδί» ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει επιστροφή πίσω»
Ενωμένη η G7 απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις εάν δεν αποδεχθεί την εκεχειρία
Ασύλληπτη τραγωδία στη Λευκωσία-Νεκρό βρέφος που ξεχάστηκε για ώρες σε όχημα
Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει η Λοττίδη την καθυστέρηση υποβολής αστυνομικής έκθεσης για θανατηφόρο του 2022
Το Σάββατο η κηδεία του 12χρονου Κωνσταντίνου που νοσηλευόταν με γρίπη Β΄
Αυτές είναι οι νέες μεταθέσεις στην Αστυνομία-Ράβε ξήλωνε η ΑΔΕ Λεμεσού, νέοι επικεφαλής σε ΤΑΕ, ΥΚΑΝ και Εγκληματολογικό