Δικαστήριο στη Σουηδία καταδίκασε γυναίκα που απήγαγε τον γιο της και τον πήγε σε περιοχή τζιχαντιστών

Δικαστήριο στην Σουηδία καταδίκασε μια 31χρονη να εκτίσει τριετή φυλάκιση επειδή απήγαγε τον μικρό γιό της και τον πήρε μαζί της σε περιοχή της Συρίας η οποία ελεγχόταν από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η παλαιστινιακής καταγωγής Σουηδή υπήκοος, αναχώρησε από την πόλη Λαντσκρούνα τον Αύγουστο του 2014 μαζί με τον γιο της, τότε ηλικίας μικρότερης των δύο ετών.

Ο πατέρας του παιδιού, με τον οποίο είναι διαζευγμένοι, είχε επιτρέψει να τον πάρει μαζί της στην Τουρκία για διακοπές. Στη δίκη της ωστόσο το δικαστήριο πληροφορήθηκε ότι από την τουρκική επικράτεια πέρασε σε συριακό τομέα που αποτελούσε τότε μέρος του «χαλιφάτου» του ΙΚ, χωρίς τη συναίνεση του πατέρα του αγοριού.

Πήγε στην Συρία και παντρεύτηκε ένα μήνα μετά με μαχητή του ΙΚ

Το περιφερειακό δικαστήριο της πόλης Λουντ αποφάνθηκε ότι πήγε οικειοθελώς στη Συρία και απέρριψε το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι απλώς σκόπευε να κάνει μια σύντομη επίσκεψη για θρησκευτικούς λόγους. Η νεαρή, ριζοσπαστικοποιημένη πολύ πριν φύγει από τη Σουηδία, ισχυρίστηκε ότι την κρατούσαν στη Συρία παρά τη θέλησή της, αρχικά μέλη του ΙΚ ως τα τέλη του 2017, κατόπιν μέλη των κουρδικών δυνάμεων στον αχανή καταυλισμό Αλ Χολ (βορειοδυτική Συρία).

Παντρεύτηκε στη Συρία έναν μήνα μετά την άφιξή της στη χώρα. Απέκτησε δύο κόρες με τον δεύτερο σύζυγό της, Τυνήσιο μαχητή του ΙΚ. Αναρτήσεις που έκανε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία πρόθεση να επιστρέψει ποτέ στη Σουηδία, διευκρίνισε το δικαστήριο. Στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται ότι η γυναίκα ήταν άριστα ενημερωμένη για τη σύρραξη στη Συρία και τις μεθόδους του ΙΚ όταν εγκαταστάθηκε στα εδάφη του «χαλιφάτου». Πηγαίνοντας στη Συρία, στέρησε από τον πατέρα κάθε επαφή με τον γιο του.

Απέδρασε πέρυσι από τον καταυλισμό Αλ Χολ και μπόρεσε να περάσει στην Τουρκία με τα τρία παιδιά της. Οι τουρκικές αρχές την απέλασαν στη Σουηδία. Η σουηδική δικαιοσύνη απέδωσε την κηδεμονία του αγοριού αποκλειστικά στον πατέρα του τον Ιούνιο του 2015.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγαλειώδης συμμετοχή στο Budapest Pride παρά την απαγόρευση
Το Ιράν άνοιξε τον εναέριο χώρο για διεθνείς πτήσεις στο κεντρικό και το δυτικό τμήμα της χώρας
Πεπεισμένος ο Τραμπ για το Φορντό-«Δεν γνώριζαν οι Ιρανοί, απομάκρυναν μόνο τους εαυτούς τους όχι το ουράνιο»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στο δημοτικό Λυκαβητού στη Λευκωσία-Επηρεάστηκαν δύο αίθουσες
Η εβδομάδα που πέρασε ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ-Το σερί των επιτυχιών και οι προκλήσεις
Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
Σύλληψη έξι Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη για επίθεση σε στρατιώτες
Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη-Νεκροί πατέρας και 13χρονος γιος μετά από τροχαίο
The Times: Οι Ισραηλινοί είχαν διεισδύσει στο Ιράν τουλάχιστον από το 2010 και χαρτογραφούσαν τα πυρηνικά