Με την πλάτη στο τοίχο η Γιουβέντους κόντρα στην Πόρτο
08:27 - 09 Μαρτίου 2021
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Γιουβέντους που υποδέχεται απόψε στις 22:00 (Cosmote Sport 1) την Πόρτο στο Τορίνο στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Champions League.
Οι Ιταλοί που ηττήθηκαν με 2-1στην Πορτογαλία από τους «Δράκους» στο πρώτο παιχνίδι δεν θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αποκλειστούν από τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, λαμβάνοντας υπόψη και τις ηχηρές αποτυχίες των δύο προηγούμενων ετών με Άγιαξ στα προημιτελικά και Λυών στους «16».
Η παράδοση είναι υπέρ της «Μεγάλης Κυρίας» αφού στις 6 φορές που έχει τεθεί αντιμέτωπη με την Πόρτο μετράει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα πριν από τρεις εβδομάδες στο «Ντραγκάο», ενώ στο Τορίνο έχει μόνο νίκες. Την ίδια ώρα οι Πορτογάλοι δεν έχουν νικήσει κανένα από τα 11 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια οι παραδώσεις είναι για να σπάνε και οι «Δράκοι» που παραμένουν αήττητοι στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις τους στο Τσάμπιονς Λιγκ προκρίνονται και με ισοπαλία στην Ιταλία.
Ο Αντρέα Πίρλο δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένος Ντανίλο και τον τραυματία ο Ντιμπάλα, ενώ εκτός με κορωνοϊό είναι και ο Μπεντανκούρ.
Ο Ιταλός τεχνικός της Γιουβέντους προτίθεται να παρατάξει την ομάδα με το κλασικό 3-5-2 με τους Μοράτα και Ρονάλντο επιθετικό δίδυμο, τον Σέζνι στην εστία, τους Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο στην άμυνα και τους Κουαδράδο, ΜακΚένι, Ραμπιό, Αρτούρ, Κιέζα στη μεσαία γραμμή.
Από την άλλη ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο που συμπλήρωσε 16 ματς πρωταθλήματος δίχως ήττα και διατηρεί ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες της Πόρτο για τίτλο έχει πάρει μαζί του στο Τορίνο 27 παίκτες στην αποστολή, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα. Συγκεκριμένα, τραυματίστηκαν το Σάββατο και δίνονται αμφίβολοι οι Πέπε και Κορόνα, ενώ ενοχλήσεις νιώθει και ο Γκρούγιτς.
Όλα δείχνουν πως ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει την Πόρτο σε διάταξη 4-4-2 με Μαρτσεσίν στα γκολπόστ, Μαναφά, Πέπε (Λέιτε), Μπεμπά, Ζαϊντού στην άμυνα, Κορόνα (Ντίας), Ουρίμπε, Σ. Ολιβέιρα, Οτάβιο στα χάφ και τους Ταρέμι, Μαρεγκά στην επίθεση.