Η ΑΣΔΥΚ καλεί την Αστυνομία να διερευνήσει χωρίς χρονοτριβή τις καταγγελίες παρενόχλησης

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου-ΑΣΔΥΚ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας καλεί την Αστυνομία, χωρίς χρονοτριβή, να διερευνήσει όλες τις καταγγελίες παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης και να προχωρήσει με την απόδοση ευθυνών.

«Αποτελεί ντροπή για μια κοινωνία να υπάρχουν τέτοιες πράξεις και να υπάρχει ατιμωρησία τέτοιων αποκρουστικών εγκλημάτων», αναφέρει. Η ΑΣΔΥΚ δηλώνει ότι στηρίζει την ισότητα των φύλων σε όλα τα επίπεδα και καλεί την Πολιτεία όπως σχεδιάσει πολιτικές που θα την προάγουν και θα στηρίζουν ουσιαστικά την εργαζόμενη γυναίκα, που θα στηρίζουν την υλοποίηση των πολλαπλών ρόλων της, στην οικονομία και στην κοινωνία.

Η ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι το χάσμα αμοιβών στην Κύπρο κυμαίνεται στο 14%, ενώ στην ΕΕ είναι στο 10%. «Παρά τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά στη θέση της γυναίκας στη χώρα μας και ευρύτερα στον κόσμο, εντούτοις η οικονομική κρίση και η παρούσα πανδημική κρίση επέφερε ουσιαστικό πισωγύρισμα στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα. Η εργαζόμενη πλήττεται σε μεγαλύτερο βαθμό από την ανεργία, την ανισομισθία και τη συρρίκνωση δικαιωμάτων», αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έκλεισε δρόμος λόγω κατολίσθησης όγκων χώματος, πετρών και λάσπης
BINTEO: Παραδόθηκε στην ΕΦ ελληνική σημαία του Ναυτικού Σταθμού Κερύνειας
Ακινητοποιήθηκε καρότσα στον αυτοκινητόδρομο-Κυκλοφοριακό κομφούζιο
ΒΙΝΤΕΟ: Καταρρακτώδεις βροχές σε αρκετές περιοχές στη Λευκωσία
ΑΣΔΥΚ: Άκρως ανησυχητική η κατάσταση στα γήπεδα, να αναληφθούν ευθύνες
Πήγαν στο ΓΣΠ με ρόπαλο, σιδερογροθιές και 11 κροτίδες οι δύο που καταδικάστηκαν για βία στα γήπεδα
Έβαλαν φωτιά σε ελαστικά σε σχολείο στη Λεμεσό
Καταζητεί τον Αλέξη Κασάπη η Αστυνομία (pic)
Συνελήφθη άλλο ένα πρόσωπο για τα επεισόδια στο Απόλλων-ΑΠΟΕΛ
Συνελήφθη 35χρονη για την κλοπή αγωνιστικών μοτοσικλετών