Κυπριακό και πανδημία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Βουλής και η νέα Πρέσβειρα Γαλλίας

Βαθιά εκτίμηση για τη στάση αρχών και τη σταθερή στήριξη της Γαλλίας, ως Μόνιμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειες επίλυσής του, εξέφρασε στη νέα Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο Salina Grenet-Catalano, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε σημερινή συνάντηση τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ενόψει της επικείμενης άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό, ο Δρ. Αδάμου εξέφρασε απογοήτευση για τις διχοτομικές θέσεις, που προβάλλει η τουρκική πλευρά, οι οποίες, όπως ανέφερε, αντίκεινται στα σχετικά σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης για το Κυπριακό και υπονομεύουν τις προσπάθειες για έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών.

Η κα Grenet-Catalano επαναβεβαίωσε τη θέση της Γαλλίας υπέρ της επανένωσης της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η διχοτόμηση δεν αποτελεί επιλογή λύσης και δεν είναι προς όφελος ούτε της ΕΕ και διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της χώρας της να συμβάλει στη διαδικασία επίλυσης τους κυπριακού προβλήματος.

Οι Δρ Αδάμου και  κα Grenet-Catalano εξήραν το άριστο επίπεδο των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς και επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Υπογραμμίστηκε δε η ύπαρξη σημαντικών δυνατοτήτων για περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Γαλλίας, εκφράστηκε η βούληση για συνέχιση και περαιτέρω προώθηση των  ανταλλαγών σε διάφορα επίπεδα, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις για τη διαχείριση της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία Covid-19 στις δύο χώρες.

Δειτε Επισης

Ξανά ενώπιον της Βουλής το θέμα των πολλαπλών συντάξεων-Ψάχνουν την φόρμουλα οι αρμόδιοι
Β. Πάλμας: Η υφιστάμενη επικίνδυνη κατάσταση δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Κύπρου
Επιμένουν οι Τούρκοι, νέα καταγγελία κατά ΚΔ και Ελλάδας για ισχυριζόμενες «παραβιάσεις εναέριου χώρου»
Προσβλέπει σε διεύρυνση οριζόντων ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο ο ΠτΔ-«Σημαντικό βήμα οι δύο συμφωνίες»
Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Θα συνεχίζει κανονικά»
Σημαντικότερη η συμφωνία για το Βυθοτεμάχιο 6, υπό προϋποθέσεις παραγωγή σε 2,5 χρόνια-Τα επόμενα βήματα
Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Βουλής
Η ΕΕ θέλει εποικοδομητική σχέση με Τουρκία-Βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης
Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ στα «κυριαρχικά δικαιώματα»-Εκθείασε τον κατοχικό στρατό
Ενοχλημένοι οι Τούρκοι από την επίσκεψη Κόμπου στη Συρία