Θράσος χιλίων πιθήκων από Τατάρ-Αποκαλεί τρομοκρατική την ΕΟΚΑ και ηρωοποιεί ΤΜΤ

Για «τρομοκρατική οργάνωση» έκανε λόγο ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αναφερόμενος στην ΕΟΚΑ, που όπως είπε «στόχευε στην προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα και την 1η Απριλίου 1955 άρχισε ένοπλο αγώνα μετατρέποντας την Κύπρο σε λίμνη αίματος».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης έκανε λόγο για μια οργάνωση (ΣΣ: την ΕΟΚΑ) που έγινε από κοινού και με την στήριξη της ε/κ ηγεσίας, της ορθόδοξης εκκλησίας των Ε/κ και της Ελλάδας με στόχο την ένωση. Πρώτα, συνέχισε, είχαν στόχο τους Βρετανούς και μετά του άρχισαν τις επιθέσεις εναντίον των Τ/κ.

«Μεταξύ 1955 – 1958 πολλά χωριά, τζαμιά, ιεροί και θρησκευτικοί χώροι μας δέχθηκαν τις επιθέσεις της ΕΟΚΑ, εκατοντάδες πολίτες μας σφαγιάστηκαν. Ο κύριος λόγος για την ίδρυση του τουρκικού οργανισμού αντίστασης (ΤΜΤ) ήταν η προστασία του τουρκοκυπριακού λαού από αυτές τις επιθέσεις» είπε.

Η ΤΜΤ, είπε, δημιουργήθηκε ως μια οργάνωση υπεράσπισης και αυτή η αντίστασή της οδήγησε αργότερα στο να είναι οι Τ/κ «ισότιμος ιδρυτικός εταίρος» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε και στο σχέδιο Ακρίτας, αλλά και στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, ενώ είπε ότι αν δεν ήταν η «ειρηνευτική επιχείρηση» - όπως αναφέρθηκε στην εισβολή – από την «μητέρα πατρίδα Τουρκία, θα ζούσαμε μια δεύτερη Κρήτη, δεν θα έμενε ούτε ένας Τούρκος. Αυτό το αποδεικνύουν το Βουνό (Τόχνη), η Μαράθα, ο Σανταλάρης, η Αλόα και οι άλλες δολοφονίες».

Σήμερα, ανέφερε, έχουν το δικό τους «κράτος» και ζουν με ασφάλεια και ευμάρεια κάτω από την ασφάλεια του τουρκικού στρατού και της Τουρκίας. Αλλά, υποστήριξε, οι επιθέσεις, η απομόνωση, τα εμπάργκο, οι προσπάθειες κατάρρευσης της οικονομίας τους, η κατάργηση των τουρκικών εγγυήσεων και η απομάκρυνση του τουρκικού στρατού συνεχίζονται, διαφοροποιημένες, από την ε/κ πλευρά. «Όπως και στο παρελθόν αντιστεκόμαστε σε αυτό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Δεν θα παραιτηθούν ποτέ, ανεξάρτητα από το όποιο κόστος, από το «κράτος», την «ελευθερία», την «κυριαρχία»» και τις εγγυήσεις της Τουρκίας, πρόσθεσε.

Επανέλαβε τέλος ότι στην άτυπη πενταμερή της Γενεύης με την στήριξη της Τουρκίας, θα φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την λύση που θα βασίζεται στην ύπαρξη δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών που θα ζούνε δίπλα δίπλα και θα συνεργάζονται. Δεν υπάρχει επιστροφή από αυτό, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταδικάζει την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα το Υπουργείο Εξωτερικών
Αναμένει πιο σαφή εικόνα για τους πέντε Ε/κ η Κυβέρνηση-Επικοινώνησαν για να τους επισκεφθούν οι οικογένειες τους
Οι Ταλιμπάν, οι Takata και οι αλυσιδωτές συνέπειες των λαθών των κρατικών λειτουργών
Βλέπει παράθυρο ελπίδας μετά την διάσκεψη στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-«Το τείχος της κατοχής δεν είναι αδιαπέραστο»
Τα ρίχνει ξανά στην Ε/κ πλευρά ο Τατάρ-«Κινείται εδώ και χρόνια στη ζώνη άνεσης της διεθνούς αναγνώρισης»
Συνεχίζει ακάθεκτος την προκλητική στάση στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Χαρακτήρισε «νόμιμο βήμα» την εισβολή
Επιμένει με τα «δύο κράτη» ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα
Μεγάλη γκάφα Ερντογάν-Χρησιμοποίησε εικόνα της ΕΟΚΑ για τον τουρκικό στρατό και τη διέγραψε αμέσως
ΒΙΝΤΕΟ: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Τον υποδέχθηκε ο Τατάρ μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο
Πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο