Αντίδραση Μπαχτσελί για το τζαμί στην Λεμεσό-«Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο»

Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο, δήλωσε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί σχολιάζοντας το επεισόδιο στο τζαμί της Επισκοπής Λεμεσού όπου άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι και σχεδίασαν την ελληνική σημαία. 

Στην ομιλία του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι ο Τούρκος δεν έχει άλλο φίλο πέραν από τον Τούρκο. “Όταν η η Δύση λέει μουσουλμάνος αυτό που καταλαβαίνει είναι Τούρκος. Στη Λεμεσό σχεδίασαν σταυρό και έγραψαν ‘θάνατος στους Τούρκους’. Εκείνοι που εκμεταλλεύονται τον όρκο μας είναι εκείνοι που δεν έχουν ταυτότητα και προσπαθούν να φτιάξουν υλικό περί προγραμμάτων τουρκικής ρύπανσης. Πλέον δεν έχουμε χρόνο να χάνουμε με ευχές και στεναχώριες. Το τουρκικό έθνος έχει ξανά τη δυνατότητα να κατακτήσει το παγκόσμιο πνεύμα”, υποστήριξε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος είπε επίσης για τη συνθήκη της Λωζάνης ότι έχει γίνει το ομόλογο της Ανατολίας. “Πριν τη Λωζάνη η πρώτη στάση ήταν η συνθήκη των Σεβρών, πριν από αυτή ο Πόλεμος των Δαρδανελίων. Αυτοί που εμφανίζονται σήμερα μπροστά μας πάλι είναι εκείνοι που εκδιώχθηκαν χθες από τα Δαρδανέλια, εκείνοι που πετάχθηκαν στη θάλασσα της Σμύρνης. Δεν μπορούμε να υπομείνουμε ποτέ την ταπείνωση, δεν μπορούμε να ανεχτούμε τη λεηλασία της εθνικής μας επιβίωσης”, είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Κύπρος επιβεβαιώνει την δέσμευσή της στον Χάρτη OHE
Χάθηκαν τα ίχνη 57χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ξεκίνησε η συζήτηση για δημοσίευση των σημείων που τοποθετούν κάμερες-Στόχος η μείωση της καχυποψίας
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σκληρή κριτική Ερχιουρμάν σε Τατάρ-«Πλήγμα στο κύρος του θεσμού του Τ/κ ηγέτη η θητεία του»
Με την νέα ηγεσία της ΕΔΕΚ συναντήθηκε ο Πρόεδρος ΔΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Το Πεντάγωνο έδειξε πώς λειτουργούν οι βόμβες που έριξαν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς για δολοφονία Θανάση-Προκλήσεις και βαριές κουβέντες από τον τότε σταθμάρχη
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ στη Γαλλία-Πάνω από 2,5 εκατ. ανακλήσεις
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του