Ξεκαθαρίζει η εικόνα για τα rapid test στα φροντιστήρια-Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα

Με rapid test ανά χείρας θα πρέπει να παρουσιαστούν στα σχολεία οι μαθητές, από την ερχόμενη Δευτέρα, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται στο διάταγμα, η λειτουργία των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, περιλαμβανομένων των Εσπερινών και των αντίστοιχων τάξεων των ιδιωτικών Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, διενεργείται με φυσική παρουσία και από την 8η Μαρτίου 2021, απαιτείται από τους μαθητές/μαθήτριες η προσκόμιση πιστοποιητικού αρνητικής διαγνωστικής ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση.

Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίστηκε αν αυτό θα ίσχυε και στα ιδιωτικά φροντιστήρια. Η αρχική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε πως «από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, θα χρειάζεται να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για να μπορούν να παρευρίσκονται στο σχολείο και στη συνέχεια το ίδιο θα απαιτείται σε εβδομαδιαία βάση. Ο ίδιος κανόνας λειτουργίας πρέπει να εφαρμόζεται και σε μαθητές/μαθήτριες που συμμετέχουν σε απογευματινά μαθήματα σε φροντιστήρια, ωδεία κ.λπ.».

Αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε στον REPORTER πως η απόφαση για υποχρεωτικά rapid test δεν αφορά τα ιδιωτικά φροντιστήρια. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που ένας μαθητής δεν έχει εξασφαλίσει rapid test για το σχολείο και παρακολουθεί τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, εναπόκειται στην διάθεση του φροντιστηρίου αν θα τον δεχτεί ή όχι στο μάθημα. Εξάλλου, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να φέρουν rapid test, κάθε εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο γύρω στους 2.500 οι πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση-Πάνω από 2.8000.000 παγκοσμίως
Το ΤΕΠΑΚ κορυφαίο στη διδασκαλία σε Κύπρο-Ελλάδα βάσει κατάταξης των Times Higher Education
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Οδικό χάρτη αναμένει η Επίτροπος Ισότητας από το Συνέδριο «Γυναίκες για τη Μεσόγειο»
Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Κολλημένη στην Βουλή η πρόταση Νόμου για δημιουργία Υπηρεσίας ασφάλειας παραλιών
Με τη… δευτέρα οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία-EURO και Ολυμπιακοί Αγώνες επηρεάζουν την τουριστική κίνηση
Μέτρα για επιπτώσεις ξηρασίας στη γεωργία συζήτησε η Μαρία Παναγιώτου στις Βρυξέλλες
Εργασίες στον παρακαμπτήριο Λεμεσού και στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού
Πραγματοποιείται η δεύτερη διοργάνωση Γηρι-Ολυμπιακών-Στο επίκεντρο η ενεργός γήρανση