Κ. Καδής: «Ακόμη και εν μέσω Covid-19 υπάρχει ευκαιρία για πράσινη ανάπτυξη»

Το μήνυμα ότι ακόμη και εν μέσω της πανδημίας υπάρχει ευκαιρία για πράσινη ανάπτυξη έστειλε Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ώρα της Γης.

«Αυτό το Σάββατο, σβήνοντας τα  φώτα μας, συμβολικά για μία ώρα, θα ενώσουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο και θα μεταφέρουμε το παγκόσμιο μήνυμα ότι νοιαζόμαστε και θέλουμε να προστατέψουμε τον πλανήτη μας. Ακόμα και σήμερα, μέσα από τη δυσάρεστη και ανησυχητική κατάσταση που προκαλεί η πανδημία του Covid-19, υπάρχει μια ευκαιρία για πράσινη ανάκαμψη», ανέφερε ο κ. Καδής σε μήνυμά του  για την Ώρα της Γης.

Όπως είπε, η Ώρα της Γης, εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, μας υπενθυμίζει ότι η αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές μας ενέργειες. «Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο σβήνουμε τα φώτα μας για μια ώρα για να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής που θα ανατρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή».

«Στην Κύπρο όπως όλοι γνωρίζετε, βιώνουμε ήδη τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής όπως είναι οι παρατεταμένες ξηρασίες, η λειψυδρία, οι καύσωνες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, ζώντας σε νησί, βιώνουμε και τις αρνητικές επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης πλαστικών στο θαλάσσιο περιβάλλον», πρόσθεσε και κατέληξε: «Όλες αυτές οι συνέπειες είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς και πολλές φορές της ανθρώπινης αδιαφορίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οικονομικές διαφορές πίσω από τα μαχαιρώματα στο Δάλι-Ανακρίθηκαν τρία πρόσωπα
Κοινοποιήθηκαν 116 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για υγεία των καταναλωτών
Πιέσεις Κυβέρνησης για απελευθέρωση των πέντε Ελληνοκύπριων-Την Τετάρτη η «επιβολή ποινής»
Προειδοποιεί το Τμήμα Φορολογίας-Αποστέλλονται παραπλανητικά μηνύματα για επιστροφή φόρου
Συνελήφθη ο 41χρονος που καταζητείτο για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας-Ανακρίθηκαν άλλοι δύο
Νέοι ισχυρισμοί ψευδοκράτους για τους πέντε Ελληνοκύπριους-«Εισήλθαν παράνομα στη "τδβκ"»
«Στερείται έννομου συμφέροντος να αμφισβητεί την απόφαση»-Πού στηρίζεται η ένσταση Πολυβίου για Βαρωσιώτου
Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, στους 41 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Πώς απαντά στην έκθεση της ΕΕ για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές ο Χαρτσιώτης-Παραπέμπει στη δημιουργία νέων πτερύγων
Αντιπαράθεση Ελλάδας και Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα-Τα επόμενα βήματα της Άγκυρας