Βλέπει… φαντάσματα ο Τατάρ, συνδέει τους βανδαλισμούς σε τζαμί με την άτυπη πενταμερή

Τον βανδαλισμό στο Τζαμί της Επισκοπής στην Λεμεσό, όπου άγνωστοι ζωγράφισαν σημαίες της Ελλάδας και έγραψαν συνθήματα, καταδίκασε το κατοχικό καθεστώς.

Σε δηλώσεις του ο κατοχικός ηγέτης Έρσιν Τατάρ, ανέφερε ότι, οι ελληνικές προκλήσεις έγιναν πριν από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό.

Τόνισε ότι απομένουν μόνο λίγες μέρες πριν από την άτυπη συνεδρίαση 5 + 1 με επικεφαλής τον ΟΗΕ για το Κυπριακό στις 27 Απριλίου στη Γενεύη, και οι ελληνικές προκλήσεις έχουν ενταθεί.

Είπε ότι, όλα τα τζαμιά και τα ιερά μέρη που βρίσκονται στην ελληνική πλευρά, δέχτηκαν επιθέσεις όπως η χθεσινή, υπενθυμίζοντας ότι οι άγνωστοι που βανδάλισαν το τζαμί έγραψαν «όλοι οι Τούρκοι θα πεθάνουν» μαζί με άλλα ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα.

Ο Τάταρ ανέφερε ότι η «ελληνοκυπριακή νοοτροπία αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά μέσα από αυτό το γεγονός. Εξαλλου κατά την περίοδο 1963-1974, εκατοντάδες από τα τζαμιά μας επιτέθηκαν και καταστράφηκαν».

«Η συμβουλή μας προς την Ελληνοκυπριακή διοίκηση και ηγεσία, είναι ότι δεν πρέπει να οργανώνει και να υποστηρίζει τέτοιες ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, πρέπει να τις εμποδίσει και να συλλάβει τους υπεύθυνους, το συντομότερο δυνατόν» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταδικάζει η Κυβέρνηση τους βανδαλισμούς σε τζαμί-«Τραμπουκισμοί και δήθεν πατριωτισμός»

Δειτε Επισης

Η Κύπρος επιβεβαιώνει την δέσμευσή της στον Χάρτη OHE
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη
Σκληρή κριτική Ερχιουρμάν σε Τατάρ-«Πλήγμα στο κύρος του θεσμού του Τ/κ ηγέτη η θητεία του»
Με την νέα ηγεσία της ΕΔΕΚ συναντήθηκε ο Πρόεδρος ΔΗΠΑ
Προσωρινή μεταβίβαση του ελέγχου του «εναέριου χώρου» ψευδοκράτους στην Άγκυρα
Στην Κύπρο αντιπροσωπία της Επιτροπής Εξωτερικών της Ρουμανικής Γερουσίας
Ακατάπαυστη μουρμούρα Τατάρ από ΗΒ-Κατηγόρησε τον ΠτΔ για εκστρατεία απειλών, προέβαλε απαράδεκτα αιτήματα
Ελπίδα Κόμπου για ανακοινώσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα μέσω Αμάλθεια-Πάνω από 1.000 τόνοι βοήθειας
Αδικημένος από τη Βρετανία νιώθει ο Τατάρ-Αναμένει βήματα για «άρση της απομόνωσης των Τ/κ»
Στο Πόρτο για την 32η Ετήσια Σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ αντιπροσωπεία της Βουλής