Φωταγωγήθηκε το Μέγαρο «Γλαύκος Κληρίδης» προς τιμήν των 200 χρόνων από την επανάσταση

Φωταγωγήθηκε την Τετάρτη το μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης στα χρώματα της Ελλάδας, τιμώντας τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, στην παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας Θεοχάρη Λαλάκου και του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου καθώς και της ηγεσίας του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο Πρέσβης της Ελλάδας, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι είναι μια εκδήλωση εθνικού και πατριωτικού περιεχομένου που ταιριάζει στη μεγάλη επέτειο που ξημερώνει αύριο, της 25ης Μαρτίου. Ο κ. Λαλάκος έκανε αναφορά στους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, όπως αποτυπώνονται μέσα από τους κοινούς αγώνες όσο και στη συνεισφορά της Κύπρου στον αγώνα του έθνους σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι μέρα-ορόσημο για τον απανταχού Ελληνισμό και τους Έλληνες όπου γης. «Όπως λοιπόν το 1821, η εθνεγερσία είχε στόχο να απαλλάξει την Ελλάδα από τον σκοταδισμό του τουρκικού ζυγού, χαρίζοντας στους Έλληνες την ελευθερία να δράσουν ξανά δημιουργικά, έτσι και σήμερα οι αγώνες του κυπριακού ελληνισμού έχουν ένα στόχο: Με πρόταγμα τον πατριωτικό ρεαλισμό, τη σωφροσύνη και τον διάλογο, να τερματίσουμε την κατοχή και να επιτύχουμε την επανένωση της Κύπρου», είπε ο κ. Νεοφύτου.

«Υποκλινόμαστε στη μεγάλη εθνική επέτειο της ελληνικής επανάστασης και στον αγώνα των Ελλήνων, καλώντας και σήμερα τον κυπριακό ελληνισμό να μετουσιώσει σε πράξη το μεγαλείο των ηρώων του 1821. Με την απαιτούμενη εθνική ομοψυχία, λαός και πολιτική ηγεσία, να συνεχίσουμε αταλάντευτοι τις προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση, μέχρι την επίτευξη της οριστικής απαλλαγής της κατοχής και της επανένωσης της Κύπρου σε συνθήκες μόνιμης ασφάλειας και ευημερίας για το σύνολο του λαού μας», κατέληξε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρήθηκαν για την παύση Τυχικού στην Πάφο-«Θέλουμε πίσω τον Μητροπολίτη μας»
K. Ιωάννου: Κύρια προτεραιότητα η στήριξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών
Έντονη απογοήτευση για κυβερνητική πολιτική εξέφρασαν συνταξιούχοι στην Πάφo
Ανακαλούνται από την αγορά μπισκότα πρωτεΐνης (pics)
Υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή και τη Δευτέρα-Μέχρι οκτώ βαθμούς πτώση από Τρίτη
Έφτασαν στην Κύπρο οι μονάδες αφαλάτωσης από τα ΗΑΕ-Θα τοποθετηθούν σε Λεμεσό και Πάφο
Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό για τη Γάζα και τη στάση της Κυβέρνησης
Διαδρομή με κλασσικά αυτοκίνητα αφιερωμένη στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό
Πώς να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης φιδιών στον χώρο μας-Τρόποι αντίδρασης σε περίπτωση εντοπισμού
Ορίζοντας ο Σεπτέμβριος για εκλογές στη Μητρόπολη Πάφου-Αποπέμφθηκαν κληρικοί που δεν εξέδιδαν άδειες μεικτών γάμων