Συνομίλησαν για Κυπριακό και σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας Τσαβούσογλου και Μπορέλ

Οι συνομιλίες της Τουρκίας με την Ελλάδα, το Κυπριακό και η κατάσταση στη Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπάτου Εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu χθες βράδυ στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του μετά τα μεσάνυχτα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος δήλωσε ότι, "συζήτησα με τον Mevlut Cavusoglu την πορεία των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων σήμερα και ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αργότερα αυτή την εβδομάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις συνομιλίες με την Ελλάδα, την Κύπρο, τις περιφερειακές συγκρούσεις, ιδίως τη Λιβύη, και την εσωτερική κατάσταση".

Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει μετά το ΣΕΥ, σκοπός της συνάντησης ήταν να μεταφέρει τις θέσεις του ΣΕΥ στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και στη συνέχεια να ενημερώσει για αυτές τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Mevlut Cavusoglu βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ σήμερα και αύριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το ψευδοκράτος προσκλήθηκε σε εκδηλώσεις του συντάγματος του Αζερμπαϊτζάν-Μεγάλο κέρδος βλέπει ο Τατάρ
Συγκαλείται το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στην Ελλάδα για το Κυπριακό
Επιμένει στα δύο κράτη το τουρκικό ΥΠΕΞ-«Η ε/κ πλευρά δεν θέλει καν να αρθρώσει τη λέξη συνεργασία»
Έτοιμος να συμβάλλει στο θέμα των οδοφραγμάτων δηλώνει ο Χαρμαντζί
Πλήρως δεσμευμένο στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών το ΗΒ
Τα συμπεράσματα των κομμάτων για τη διευρυμένη συνάντηση της Νέας Υόρκης
Λιού Γιαντάο: Κίνα και Κύπρος υποστηρίζουν σθεναρά η μία την άλλη σε θέματα κυριαρχίας,
Ισχυρισμοί Τατάρ για μη ανακοίνωση διάνοιξης σημείων διέλευσης-«Το ζήτημα θα είχε επιλυθεί εάν δεν επέμεινε ο Χριστοδουλίδης»
Μέχρι τέλος Ιουλίου πρόθεση συμμετοχής της ΚΔ στο SAFE-Στην Κύπρο εκπρόσωποι της Αμυντικής Βιομηχανίας
Έτοιμος για συμφωνία o Χριστοδουλίδης για τα σημεία διέλευσης-Παρουσίασαν χάρτες τα Ηνωμένα Έθνη