Την Πέμπτη η πρώτη επικοινωνία Μπάιντεν-Μητσοτάκη

Την Πέμπτη το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη -μετά την σύνοδο Κορυφής και ανεξάρτητα από αυτήν - η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν.

Εξάλλου, όπως γνωστοποίησαν ΕΕ και Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος, θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι προσκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο στη Σύνοδο Κορυφής, «για να μοιραστούμε τις απόψεις μας για τη μελλοντική συνεργασία μας».

Σαρλ Μισέλ: Προσκάλεσα τον πρόεδρο των ΗΠΑ

«Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Αμερικανό πρόεδρο στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας. Προσκάλεσα τον πρόεδρο των ΗΠΑ να συμμετέχει στη συνάντηση προκειμένου να μοιραστεί τις απόψεις του αναφορικά με τη μελλοντική μας συνεργασία» γράφει ο Σαρλ Μισέλ, που κλείνει λέγοντας: «Καιρός να ανοικοδομήσουμε τη διατλαντική συμμαχία».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τζο Μπάιντεν θα γίνει την Πέμπτη στις 21.45 ώρα Ελλάδος.

Στην τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών αναμένεται να γίνει στρατηγική συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τη σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, όπως έχει σημειώσει ήδη από τον Φεβρουάριο ο Σαρλ Μισέλ.

Λευκός Οίκος: Η ανακοίνωση για τη συμμετοχή Μπάιντεν στην τηλεδιάσκεψη των «27»

Σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν «θα έχει συνεργασία με τους ηγέτες της Ε.Ε. σχετικά με την επιθυμία του να ανανεώσει τις σχέσεις ΕΕ – ΗΠΑ, να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής και να εμβαθύνουν την, μεγαλύτερη παγκοσμίως, επενδυτική και εμπορική σχέση».

Ο κ. Μπάιντεν θα συζητήσει επίσης τα θέματα της Ρωσίας και της Κίνας, με τους ηγέτες των «27», οι οποίοι χαιρέτισαν την προεδρία του ως μία ευκαιρία για ενδυνάμωση των προτεραιοτήτων της Ε.Ε. στα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Άλλωστε πολλή συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες ώρες για την έκθεση για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, την οποία κλήθηκε να ετοιμάσει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, εν όψει της συνάντησης των «27».

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο με τουλάχιστον 12 τραυματίες-Συνελήφθη μία γυναίκα
Μπλόφα ή πραγματική απειλή;-Η Ευρώπη «ζυγίζει» τη δασμολογική πολιτική Τραμπ
Δικαστικό χαστούκι στον Τραμπ για την απαγόρευση των εγγραφών ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ
Φυλή του Αμαζονίου μήνυσε τους New York Times γιατί τους παρουσίασε σαν εθισμένους στο δικτυακό πορνό
Εκτός του Χάρβαρντ κινδυνεύει να μείνει η πριγκίπισα Ελισάβετ του Βελγίου
ΒΙΝΤΕΟ: Μπήκε σε ασθενοφόρο από το παράθυρο, έκλεψε τα σακίδια των διασωστών και εξαφανίστηκε
Τους 50,4 βαθμούς Κελσίου έπιασαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Μάιο
Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο στη Ρωσία-Σκοτώθηκαν τα μέλη του πληρώματος
Στην αντεπίθεση το Χάρβαρντ-Mηνύει την κυβέρνηση Τραμπ για την απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών
Ο Τραμπ καλεί το ΗΒ να κάνει γεωτρήσεις πετρελαίου και να σταματήσει την κατασκευή ανεμογεννητριών