Ξέμειναν από ΜΕΘ νοσοκομεία της Αθήνας-Δεκάδες ασθενείς σε λίστες αναμονής

Σήμερα η Ελλάδα, σημείωσε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με 3.586 μολύνσεις σε 24 ώρες. Το ίδιο ισχύει και για την Αττική με 1.779 νέα κρούσματα και 699 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στις 17 Μαρτίου, που είχαν καταγραφεί 3.465 ημερήσια κρούσματα. 

Ειδικοί εκτιμούν πως η κορύφωση των κρουσμάτων ενδεχομένως να έρθει στα τέλη αυτής της εβδομάδας, ενώ η αποκλιμάκωση δεν θα αρχίσει να διαφαίνεται πριν από τα μέσα Απριλίου. 

Στα νοσοκομεία της Αττικής η κατάσταση είναι δραματική και οι μαρτυρίες γιατρών είναι χαρακτηριστικές. Σε τουλάχιστον δύο νοσοκομεία ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με στοιχεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Το μεσημέρι ήταν στην λίστα αναμονής για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 50 ασθενείς με Covid-19 και 40 ασθενείς με άλλες παθήσεις. 

Σήμερα στη χώρα νοσηλεύονται 5.057 ασθενείς με κορωνοϊό, οι 2.576 εξ αυτών στο λεκανοπέδιο. Ο διευθυντής της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Ευαγγελισμού, Δ. Πιστολάς, σχολιάζει: «Σε κάθε εφημερία λέμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία δύσκολη και μετά θα πάρομε μια ανάσα.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς αισθάνεται όταν βγαίνει στο παράθυρο και βλέπει τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου γεμάτο ασθενοφόρα, ο Ευάγγελος Μπαλής, πνευμονολόγος και διευθυντής κλινικής Covid στο ίδιο νοσοκομείο απαντά χαρακτηρστικά: «Δεν προλαβαίνουμε να βγούμε στο παράθυρο». 

Σήμερα το μεσημέρι, στο Ασκληπιείο Βούλας υπήρχαν μόλις έξι κενές απλές κλίνες Covid και καμία ΜΕΘ.  Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, λέει πως εδώ και εβδομάδες το νοσοκομείο δεν έχει ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ, και όταν κάποιο εκκενώνεται αμέσως γεμίζει και πάλι.

«Χρειαζόμαστε χέρια», δηλώνει η πνευμονολόγος - εντατικολόγος ΜΕΘ Covid στο Σωτηρία, Σ. Πουρίκη. 

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανακάκης εκτιμά πως για κάποιες ημέρες οι ημερήσιοι θάνατοι θα εξακολουθήσουν να κυμαίνονται μεταξύ 40 και 70, ενώ και οι ασθενείς στις ΜΕΘ θα αυξηθούν και ίσως αγγίξουν τους 750. Τα ημερήσια κρούσματα δεν αναμένεται να πέσουν κάτω από 1.200 πριν τα μέσα Απριλίου. 

Πηγή: lifo.gr

Δειτε Επισης

Κτηνωδία στην Αργολίδα-Έκαψαν σκυλιά σε χωράφι
Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας
Ανήλικος χτύπησε με λοστό στο κεφάλι τον πατέρα της φίλης του
Αυξημένη η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ
Διασωληνωμένος με σοβαρά τραύματα ο 14χρονος που έκανε παρκούρ και έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας στον Εύοσμο
Νέο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη-Τέσσερις ανήλικες επιτέθηκαν σε 13χρονη στην Ευκαρπία
Νεκρός βρέθηκε ο 52χρονος που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στο Αγρίνιο
Κατέθεσε υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης με... 87 υπογραφές της Κεντρικής Επιτροπής
Θρήνος για τον Ιωνά Καρούση-Κηδεία στην Ιερουσαλήμ, επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα η κηδεία του Ιωνά Καρούση στην Ιερουσαλήμ – Θα ταφεί στο νεκροταφείο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας