Ανεβαίνει ο υδράργυρος, αλλά παραμένουν βροχές και σκόνη

Θερμή αέρια μάζα αναμένεται σήμερα και κυρίως τη Δευτέρα. Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την περιοχή από την Τρίτη. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας θα είναι παροδικά αυξημένες, τη Δευτέρα και την Τρίτη. Τη νύκτα της Τρίτης αναμένεται σταδιακή υποχώρηση της σκόνης.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά, στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά, αλλά λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια, για να καταστεί το απόγευμα λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, για να καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στο δυτικό μισό του νησιού μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και στα δυτικά παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ορεινά και γύρω στους 12 στα παράλια.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το πρωί τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές ελαφρές βροχές κατά διαστήματα. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κατά διαστήματα. Τη νύκτα αναμένεται παροδική χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και παροδική χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Τη νύκτα αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τη Δευτέρα, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη θα σημειώσει πτώση, παραμένοντας όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 2,8 εκατομμύρια ευρώ
Φρικτό θέαμα στο Μεξικό-Δεκαεπτά πτώματα βρέθηκαν μέσα σε σπίτι στη βιαιότερη πολιτεία της χώρας
Το παιχνίδι της επτάχρονης εξελίχθηκε σε τραγωδία στην Ελλάδα-Τραγική ειρωνεία πως πλησίαζαν τα γενέθλιά της
Δικαιώθηκε ο Δήμος Πάφου σε δικαστική μάχη για ανέγερση του νέου Δημοτικού Μεγάρου
Στην Κύπρο η FEMM για τους βιασμούς της εισβολής-Συναντήθηκα με την Πρόεδρο της Βουλής
Οργή Τραμπ για την τρανς αθλήτρια στην Καλιφόρνια-Απειλεί την Πολιτεία με διακοπή χρηματοδότησης
Έδωσε συγκατάθεση για το SAFE αλλά υπό προϋποθέσεις η Λευκωσία-Παρουσιάζεται συγκρατημένη η Άγκυρα
Βλέπει στα κατεχόμενα ένα εκκολαπτόμενο κέντρο για υπηρεσίες υγείας ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ
Ζητά ολοκληρωμένη στρατηγική για το μεταναστευτικό η Αννίτα-Απαντά στις θέσεις για επιδόματα και άνοιγμα συνόρων
Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο δράστης του Λίβερπουλ-Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον 53χρονο